Antena Meniu Search
x

Preşedintele Ucrainei propune o întâlnire între el şi Putin. Zelenski cere un calendar "clar şi realizabil" de aderare a Ucrainei la NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a propus, sâmbătă, o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin, într-un moment în care temerile unei invazii a Ucrainei de către Rusia sunt din ce în ce mai mari.

de Redactia Observator

la 19.02.2022, 19:01

Preşedintele Ucrainei propune o întâlnire între el şi Putin. Zelenski cere un calendar "clar şi realizabil" de aderare a Ucrainei la NATO
- Profimedia

"Nu ştiu ce vrea preşedintele Rusiei. De aceea, propun să ne întâlnim", a spus Zelenski la conferinţa de securitate de la Munchen, potrivit News.ro.

Volodimir Zelenski a cerut, la Munchen, un calendar "clar şi realizabil" de aderare a Ucrainei la NATO, el menţionând că Occidentul trebuie să susţină Ucraina şi capacităţiile acesteia de apărare.

Un soldat ucrainean a fost ucis în bombardamentele din estul ţării

Armata ucraineană a anunţat că un soldat a fost ucis în bombardamentele lansate sâmbătă dimineaţa de separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

"În urma unui atac cu obuze, un soldat ucrainean a fost ucis", transmite comandamentul militar comun din estul Ucrainei.

Obuze au explodat în apropierea ministrului ucrainean de Interne

Obuze au explodat, sâmbătă, în apropierea ministrului ucrainean de Interne, Denis Monastirski, în timpul unei deplasări a acestuia pe linia de front din estul ţării.

Incidentul, care nu s-a soldat cu răniţi, a avut loc în apropierea localităţii Novoluganske, pe linia de front cu separatiştii susţinuţi de Rusia, unde mai mulţi responsabili ucraineni s-au deplasat în contextul tensiunilor fără precedent cu Moscova.

VIDEO. Armata ucraineană a publicat imagini cu bombardamentele din Ucraina. Rusia ar fi vizat un convoi umanitar

Autorităţile din Ucraina au făcut publice înregistrări video în care se văd bombardamentele de la punctul de trecere Șceastea la nord de orașul Luhansk controlat de rebeli.

Potrivit The Guardian, care citează Ministerul de la Externe din Ucraina, bombardamentele ar fi vizat un convoi umanitar al ONU. Convoiul se întorcea de pe teritoriul controlat de separatişti. Potrivit ministrului de Externe ucrainean, atacul a reprezentat o "încălcare gravă" a acordurilor internaţionale. Ministerul de Externe al Ucrainei a mai precizat că formaţiuni armate au deschis foc de provocare pe toată lungimea liniei frontului în regiunea Donbass.

Putin și Lukașenko au supervizat exercițiile militare ale "Triadei Nucleare"

Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko au supervizat exercițiile militare ale "Triadei Nucleare" – lansări de la sol, din aer și de pe apă, inclusiv din Marea Neagră, ale unor rachete care pot purta ogive nucleare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Forțele Aerospațiale Ruse au lansat rachete hipersonice Kinzhal și Zircon, și rachete de croazieră Kalibr de pe navele din Marea Neagră și din Ocranul Arctic.

O rachetă de croazieră Iskander a fost lansată la locul de testare Kapustin Yar, iar de la Plesetsk o rachetă balistică intercontinentală Yars.

Bombardierele strategice Tu-95MS au lansat rachete de croazieră care au lovit ținte în zonele Pemboi și Kura, iar submarinul nuclear Karelia a lansat de asemenea o rachetă balistică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Ucrainei propune o întâlnire între el şi Putin. Zelenski cere un calendar "clar şi realizabil" de aderare a Ucrainei la NATO