Antena Meniu Search
x

Obuze au explodat în apropierea ministrului ucrainean de Interne, pe frontul din estul Ucrainei

Obuze au explodat, sâmbătă, în apropierea ministrului ucrainean de Interne, Denis Monastirski, în timpul unei deplasări a acestuia pe linia de front din estul ţării, relatează AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 19.02.2022, 17:42

Obuze au explodat în apropierea ministrului ucrainean de Interne, pe frontul din estul Ucrainei
- Profimedia

Incidentul, care nu s-a soldat cu răniţi, a avut loc în apropierea localităţii Novoluganske, pe linia de front cu separatiştii susţinuţi de Rusia, unde mai mulţi responsabili ucraineni s-au deplasat în contextul tensiunilor fără precedent cu Moscova.

Germania le cere cetăţenilor săi să părăsească Ucraina

Ministerul de Externe din Germania le-a cerut cetăţenilor germani să părăsească imediat Ucraina, în contextul temerilor cu privire la invadarea ţării de către Rusia. "S-au emis avertismente de evitare a călătoriilor către Ucraina. Cetăţenilor germani li se cere să părăsească ţara acum", se arată într-un comunicat al ministerului.

NATO îşi închide temporar biroul din Kiev

Pe acelaşi subiect

NATO îşi închide temporar biroul din capitala ucraineană Kiev şi îşi mută trupele la Bruxelles şi Lviv, care se află la aproximativ 70 de kilometri de graniţa cu Polonia.

"NATO şi statele sale membre monitorizează şi evaluează situaţia foarte îndeaproape şi iau toate măsurile de precauţie necesare. Siguranţa angajaţilor noştri este o prioritate ridicată, aşa că personalul s-a mutat acum la Lviv şi la Bruxelles. Birourile NATO din Ucraina sunt astfel încă operaţionale", scrie purtătorul de cuvânt într-un e-mail către VG.

Olaf Scholz afirmă că ar fi o "greşeală gravă" dacă Rusia invadează Ucraina

Cancelarul Germaniei Olaf Scholz a spus din nou că există o ameninţare de război în Europa. La Conferinţa de Securitate de la München sâmbătă dimineaţa, Scholz a spus că Occidentul este pregătit să răspundă imediat la acţiunile militare ruse, dar accentul a fost pus pe discuţii pentru a găsi o soluţie diplomatică.

"Nu există nimic care să justifice desfăşurarea a peste 100.000 de militari la graniţele Ucrainei", a spus Scholz în germană, avertizând că ar fi o "greşeală gravă" dacă Rusia invadează Ucraina.  "La întâlnirea mea cu preşedintele Putin de marţi, am spus clar că orice încălcare ulterioară a integrităţii teritoriale a Ucrainei va avea un preţ mare pentru Rusia în termeni politici, economici şi strategici", a declarat el, afirmând că există semne clare că Rusia este încă deschisă la negocieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Obuze au explodat în apropierea ministrului ucrainean de Interne, pe frontul din estul Ucrainei