Antena Meniu Search
x

Video Prima doamnă a Ucrainei, la Casa Albă. Olena Zelenska va rosti, miercuri, un discurs în faţa Congresului SUA

După o pauză de reorganizare, trupele Moscovei şi-au reluat atacurile în Ucraina. Au bombardat regiunea Odessa, dar în acelaşi timp se aşteaptă la un atac al ucrainenilor în Crimea. Între timp, la Bruxelles se discută un nou set de sancţiuni împotriva Moscovei. Există însă şi o piedică, Ungaria crede că sancţiunile nu au efect şi ar trebui sistate. Război Rusia - Ucraina, ziua 146 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 19.07.2022, 08:27

Vezi și

Armata rusă a lansat un nou atac cu rachete asupra regiunii Odessa, dar - la rândul ei - se teme de o posibilă replică a ucrainenilor din Crimeea. Ruşii nu exclus un atac cu rachete în zonă, aşa că - preventiv - îşi mută navele din Sevastopol. Aflat într-o vizită a soldaţilor săi din Ucraina, ministrul rus al Apărării, Andrei Şoigu, le-a cerut să distrugă cât mai rapid sistemele ucrainenilor. Luptele au continuat, însă, şi în regiunea Doneţk.

Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării: Rachetele aeriene de înaltă precizie (...) in Republica Populară Donețk au lovit un punct de desfășurare temporară al mercenarilor din așa-numita Legiune Străină Ucraineană. Au fost ucişi aproximativ 250 de luptători străini şi au fost distruse șapte vehicule blindate și 12 vehicule speciale.

Zelenski îi dă afară pe şeful serviciului secret, dar şi pe procurorul şef al Ucrainei

Preşedintele Volodimir Zelenski se confruntă cu probleme mult mai mari. A fost nevoit să-l dea afară pe şeful serviciului secret, un prieten de-al său din copilărie, dar şi pe procurorul şef al Ucrainei. Cei doi sunt acuzaţi de faptul că nu au reuşit să împiedice în jur de 60 de subordonaţi să rămână în regiunile controlate de ruşi şi să devină colaboratorii Kremlinului.

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Au fost înregistrate 651 de procese penale pentru înaltă trădare și activități de colaborare comise de angajaţii Parchetelor, de organe de urmărire penală şi de alte organe de drept. Toţi au calitate de suspecţi în 198 de procese penale. 

La Bruxelles, se discută despre un nou set de sancţiuni

Între timp, la Bruxelles, se discută despre un nou set de sancţiuni, în ciuda opoziţiei Ungariei care susţine că acestea au făcut mai mult rău decât bine.

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe: Cea mai importantă este interzicerea aurului rusesc. Unii lideri europeni au spus că sancțiunile au fost o eroare, au fost o greșeală. Ei bine, nu cred că a fost o greșeală. Este ceea ce trebuia să facem și vom continua să facem.

Prima doamnă a Ucrainei, la Casa Albă

Şi Olena Zelenska, soţia lui Volodimir Zelenski, are propria misiune. Aceasta se află la Washington, unde se va întâlni cu Prima Doamnă Jill Biden. 

Olena Zelenska și Jill Biden urmează să discute în privat în timpul unei întâlniri bilaterale programate. Cele două s-au întâlnit pentru prima dată în persoană în luna mai, când Jill Biden a făcut o călătorie în Ucraina, scrie CNN. Primele doamne au comunicat, însă, înainte de întâlnirea lor. În timpul întâlnirii lor de o oră, care s-a desfăşurat cu uşile închise, Zelenska i-a împărtăşit lui Biden preocupările sale pentru sănătatea emoţională a copiilor ucraineni. 

Zelenska este programată să ajungă la Casa Albă la ora 13:30, ora Europei Centrale, potrivit News.ro. Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, va rosti, miercuri, un discurs în faţa Congresului SUA, a anunţat biroul preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Prima doamnă a Ucrainei, la Casa Albă. Olena Zelenska va rosti, miercuri, un discurs în faţa Congresului SUA