Antena Meniu Search
x

Video Prima femeie astronaut este o tânără de 27 de ani din Emiratele Arabe Unite

Premieră în Emiratele Arabe Unite. O tânără de doar 27 de ani a fost selectată din peste 4.000 de candidaţi,  pentru a deveni prima femeie astronaut din lumea arabă.

de Redactia Observator

la 12.04.2021, 18:42

Vezi și

De profesie inginer mecanic, ea se va antrena alături de alţi patru colegi pentru a ajunge în Spaţiu. Totodată, va merge în Statele Unite, la şcoala pentru astronauţi NASA, din Statele Unite.

Emiratele Arabe Unite investesc masiv în propriul program spaţial, ştiinţă şi tehnologie pentru a depinde mai puţin de sursele de petrol. În luna februarie, arabii au lansat prima expediţie interplanetară, atunci când nava lor spaţială a ajuns pe orbita planetei Marte.

4.000 de candidaţi pentru a fi instruiţi la NASA

Vicepreşedintele EAU şi emirul Dubaiului, şeicul Mohammed bin Rashid, a anunţat că femeia astronaut este Noura al-Matrooshi, deţinătoare a unei licenţe în inginerie mecanică. ''Anunţăm prima femeie astronaut de origine arabă printre cei doi noi astronauţi selectaţi din peste 4.000 de candidaţi pentru a fi instruiţi la NASA pentru viitoarele misiuni de explorare spaţială'', a scris Mohammed bin Rashid pe Twitter.

Al doilea astronaut este Mohammed al-Mulla. Cei doi vor urma un program de instruire la Centrul Spaţial Johnson al NASA din Houston, Statele Unite.

Sonda spaţială Hope - sau Al-Amal, în arabă -, fără echipaj uman, a fost lansată din Japonia în iulie. Potrivit misiunii, sonda va rămâne pe orbita planetei Marte pe durata unui an marţian - 687 de zile terestre - timp în care va capta imagini şi va studia atmosfera planetei şi schimbarea anotimpurilor. Datele obţinute vor fi împărtăşite comunităţii ştiinţifice internaţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Prima femeie astronaut este o tânără de 27 de ani din Emiratele Arabe Unite