Antena Meniu Search
x

Prima reacţie a celor de la Protecţia copilului din Norvegia în cazul Bodnariu!

Avem prima reacţie a celor de la protecţia copilului Norvegia în cazul Bodnariu! La două luni după ce au luat cei cinci fraţi din familie, oficialii norvegieni fac declaraţii tranşante.

Vezi și

Avem prima reacţie a celor de la protecţia copilului Norvegia în cazul Bodnariu! La două luni după ce au luat cei cinci fraţi din familie, oficialii norvegieni fac declaraţii tranşante. 

Printr-o declaraţie seacă, fără referiri directe la cazul Bodnariu, Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia îşi justifică decizia de a-i lua pe cei cinci copii de lângă părinţii lor. "Un ordin de plasament este emis de către Consiliul regional de Protecţie Socială sau de către Tribunalul Districtual doar dacă există deficienţe serioase în îngrijirea de zi cu zi sau dacă copilul este maltratat sau supus altor violenţe grave, abuzuri sau neglijare acasă". Abuzurile şi violenţele grave la care face referire instituţia au fost contestate vehement, încă de la început, de soţii Bodnariu.

În continuare, autorităţile norvegiene spun că aplică legea în mod egal, fără a ţine cont de naţionalitatea copiilor. "Actul norvegian pentru protectia copilului se aplică tuturor copiilor din Norvegia, indiferent de statutul lor rezidenţial, de naţionalitate sau de cetăţenie". Pentru prima dată de când le-au fost luaţi copiii, soţii Bodnariu au ascultat, ieri, glasul fiicelor lor, la telefon.

Drama prin care trec soţii Bodnariu a depăşit de mult graniţele Norvegiei. Aproape 110 mii de oameni au semnat petiţia "România-Norvegia, împreună pentru copiii Bodnariu", iniţiată de Antena 3, pentru reunirea familiilor care şi-au văzut copiii luaţi de autorităţi într-un mod abuziv.

În ajutorul familiei Bodnariu va merge, săptămâna viitoare, şi o delegaţie de parlamentari români. Timp de trei zile, politicienii vor avea întâlniri reprezentanţi ai parlamentului novegian, cu reprezentanţi ai comunităţii de români şi chiar cu familile implicate.

Cei 5 copii ai soţilor Bodnariu au fost instituţionalizaţi pe 16 noiembrie, după ce una din fetiţe a spus, la şcoală, că a fost bătută de tată. Protecţia copilului a decis imediat să ia fetiţele din familie, pe frăţiorii lor de 5 şi doi ani, dar şi bebeluşul de 5 luni. Micuţii sunt acum în grija a două familii norvegiene. Familia Bodnariu nu a putut fi contactată astăzi pentru un punct de vedere referitor la acuzaţiile care i se aduc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Prima reacţie a celor de la Protecţia copilului din Norvegia în cazul Bodnariu!