Antena Meniu Search
x

Foto Primele reacții ale liderilor mondiali, după ce Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles are cancer. Joe Biden îl va suna pe suveran

Au apărut primele reacții, după ce Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer. Printre cei care și-au exprimat îngrijoarea, dar și gândurile bune, se află Joe Biden și fostul președinte al Americii, Donald Trump. 

de Redactia Observator

la 05.02.2024, 22:22

Primele reacții ale liderilor mondiali, după ce Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles are cancer. Joe Biden îl va suna pe suveran
Primele reacții ale liderilor mondiali, după ce Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles are cancer. Joe Biden îl va suna pe suveran - Profimedia

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat luni Palatul Buckingham, precizând că nu este vorba de cancer de prostată.

Reacția lui Joe Biden, după diagnosticul Regelui Charles

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că este "îngrijorat" de regele Charles al III-lea şi că îl va contacta telefonic, indicând, într-o scurtă declaraţie de presă, că tocmai a aflat despre diagnosticul său, potrivit News.ro.

"Da, sunt îngrijorat pentru el. Tocmai am auzit diagnosticul său. Sper că voi vorbi cu el în curând", a declarat Joe Biden.

Pe acelaşi subiect

Și fostul președinte, Donald Trump, a transmis un mesaj

Fostul preşedinte Donald Trump, favorit la învestitura republicană, a declarat pe reţeaua sa de socializare Truth Social că regele este "un om minunat".

"Este un om minunat, pe care am ajuns să-l cunosc bine în timpul preşedinţiei mele. Ne rugăm pentru o însănătoşire rapidă şi completă", a scris fostul preşedinte american.

Liderii politici din Marea Britanie au reacționat rapid, după vestea dată de Palat. Rishi Sunak, premierul, a scris pe rețelele de socializare că

„Îi dorește Majestății Sale însănătoșire completă și rapidă. Nu mă îndoiesc că va reveni la putere maximă în cel mai scurt timp și știu că întreaga țară îi va ura bine”, a spus premierul. 

Regele Charles al Marii Britanii are cancer

Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat luni Palatul Buckingham într-un comunicat citat de Reuters.

Regele Charles al III-lea are o "formă de cancer", descoperită în timpul operaţiei de prostată la care a fost supus în urmă cu aproximativ zece zile şi a început un tratament fără să prevadă încetarea activităţilor sale, a indicat Palatul Buckingham.

Charles, care a devenit rege în septembrie 2022 după moartea mamei sale Regina Elisabeta, este "pe deplin pozitiv" în ceea ce priveşte tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină pe deplin la îndatoririle publice cât mai curând posibil, a indicat Palatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Primele reacții ale liderilor mondiali, după ce Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles are cancer. Joe Biden îl va suna pe suveran