Antena Meniu Search
x

Foto Regele Charles al III-lea, diagnosticat cu cancer. Prințul Harry va veni în Marea Britanie să-și vadă tatăl

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunțat luni Palatul Buckingham. Prințul Harry a vorbit cu Regele și va merge în Marea Britanie să-și vadă tatăl. O sursă regală a declarat că nu este vorba de cancer la prostată.

de Redactia Observator

la 05.02.2024, 21:51

Regele Charles al III-lea are cancer
Regele Charles al III-lea are cancer - Profimedia

Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer și este supus unui tratament, a spus Palatul, potrivit CNN.

Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer

„În timpul procedurii recente a Regelui în spital pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o problemă separată. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care medicii l-au sfătuit să amâne sarcinile publice. Pe tot parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să desfășoare afaceri de stat și să se ocupe de documente oficiale, ca de obicei. Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția lor rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente în spital. El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la serviciul public deplin cât mai curând posibil. Majestatea Sa a ales să-și împărtășească diagnosticul pentru a preveni speculațiile și în speranța că va ajuta la înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume care sunt afectați de cancer”, a declarat Palatul Buckingham.

Vestea vine la doar câteva zile după ce monarhul a fost operat pentru o prostată mărită. Regele Charles al III-lea a fost internat într-un spital londonez unde a avut o intervenție chirurgicală planificată pentru o hipertrofie de prostată. 

Pe acelaşi subiect

Regele a petrecut trei nopți la Clinica din Londra, un spital privat de lângă Regent’s Park, pentru procedura sa recentă. A fost văzut pentru prima dată după la câteva zile după operație, arătând bine dispus în timp ce făcea cu mâna publicului în drum spre o slujbă de duminică dimineața din Sandringham, Norfolk. Soția sa, regina Camilla, l-a însoțit. Sursa regală a adăugat că regele s-a întors de la Sandringham luni dimineață pentru a începe un tratament ambulatoriu la Londra.

Prințul Harry va merge în Marea Britanie pentru a-l vedea pe rege

Prințul William, următorul în linia de succesiune la tron, va reveni la îndatoririle publice la sfârșitul acestei săptămâni, după ce și-a luat o pauză pentru a-și sprijini soția în recuperarea după o intervenție chirurgicală abdominală, a anunțat luni Palatul Kensington într-o declarație de presă. Prințul Harry a vorbit cu tatăl său și va călători în Marea Britanie pentru a-l vedea pe rege în zilele următoare, a anunțat biroul ducelui și al ducesei de Sussex.

Liderii politici din Marea Britanie au reacționat rapid, după vestea dată de Palat. Rishi Sunak, premierul, a scris pe rețelele de socializare că „Îi dorește Majestății Sale însănătoșire completă și rapidă. Nu mă îndoiesc că va reveni la putere maximă în cel mai scurt timp și știu că întreaga țară îi va ura bine”, a spus premierul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Regele Charles al III-lea, diagnosticat cu cancer. Prințul Harry va veni în Marea Britanie să-și vadă tatăl