Antena Meniu Search
x

Primul musulman care ajunge premierul Scoției. Humza Yousaf, fiul unui imigrant din Pakistan, va conduce partidul de guvernământ după demisia fostului prim-ministru

Humza Yousaf a fost desemnat luni de către membrii Partidului Naţional Scoţian (SNP) şeful formaţiunii şi astfel viitorul premier al Scoţiei, în urma demisiei-surpriză a lui Nicola Sturgeon, în februarie. La succesiunea lui Nicola Sturgeon se aflau Kate Forbes, candidata preferată a scoţienilor, susţinută de 27% dintre aceştia, potrivit unui sondaj Ipsos realizat în perioada 17-21 martie, urmată de către Humza Yousaf (22%) şi Ash Regan (14%), transmite News.ro.

de Adrian Popovici

la 27.03.2023, 18:38

Humza Yousaf a ocupat diverse funcţii în Guvernul scoţian, începând din 2012, fiind ministru la la Justiţie, Transporturi şi Sănătate.
Primul musulman care ajunge premierul Scoției. Humza Yousaf, fiul unui imigrant din Pakistan, va conduce partidul de guvernămân după demisia fostului prim-ministru - Profimedia

Însă Humza Yousaf, în vârstă de 38 de ani, singurul bărbat candidat, a fost desemnat succesorul lui Sturgeon după ce a obţinut cel mai mare numnăr de susţineri în rândul parlamentarilor SNP. Susţinătorii săi îi laudă abilităţile de comunicare, care l-ar putea ajuta să unească partidul separatist.

Humza Yousaf a ocupat diverse funcţii în Guvernul scoţian, începând din 2012, la Justiţie, Transporturi şi Sănătate. El a fost ales în Parlament în 2011 și el a depus jurământul în engleză şi urdu, una din limbile din Pakistan.

Fostul premier Scoţian Nicola Sturgeon, o susţinătoare aprigă a independenţei scoţiene, a plecat joi din Parlamentul locale de la Edinbourg. Ea a evocat, la prezentarea demisiei, ”o muncă foarte dificilă”. De asemenea, a salutat, în Parlament, schimbarea abordării în Scoţia.

”Va fi fie o doua femeie premier, fie primul premier provenind dintr-o minoritate etnică”, declara ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Primul musulman care ajunge premierul Scoției. Humza Yousaf, fiul unui imigrant din Pakistan, va conduce partidul de guvernământ după demisia fostului prim-ministru