Antena Meniu Search
x

Primul stat american unde scoaterea prezervativului, fără consimţământul partenerului sexual, se pedepseşte prin lege

California a devenit primul stat american unde scoaterea prezervativului fără consimţământul partenerului, în timpul actului sexual, este ilegală. Guvernatorul Gavin Newsom a semnat joi proiectul de lege.

de Redactia Observator

la 09.10.2021, 12:13

O femeie se uită la un test de sarcină, în timp ce partenerul ei doarme
California a devenit primul stat american unde scoaterea prezervativului fără consimţământul partenerului, în timpul actului sexual, este ilegală - Profimedia

Proiectul de lege controversat modifică definiția civilă a actului sexual, oferindu-le americanilor care au întreţinut relaţii intime fără prezervativ, în absenţa consimţământului explicit, şansa să îşi dea în judecată agresorii şi să ceară daune. "Prin adoptarea acestui proiect de lege, subliniem importanța consimțământului", a declarat biroul guvernatorului din California pe Twitter.

Scoaterea prezervativului fără consimţământul partenerului, "imorală" şi "ilegală"

Cristina Garcia, reprezentantă a statului american în Congresul SUA, susţine că măsura le va oferi oamenilor o resursă legală importantă, pentru a-i trage la răspundere pe făptaşi, relatează The New York Times. Aceasta i-a mulţumit guvernatorului pentru modificarea statutului acestei fapte din "imorală" în "ilegală".

Un studiu din 2017, realizat de Universitatea Yale, le-a atras atenţia oficialilor asupra problemei îndepărtării prezervativului pe ascuns faţă de partener, în timpul actului sexual, aşa că au început demersurile legale pentru a introduce fapta în codul penal. Potrivit unui studiu publicat în 2019 de Biblioteca Națională de Medicină, 12% din femei spun că au fost victime ale nou-declaratei infracţiuni, în timp ce 10% din bărbaţii chestionaţi au recunoscut că se fac vinovaţi de aşa ceva. Proiecte de lege similare au fost introduse în New York și Wisconsin, dar niciunul nu a fost pus în aplicare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Primul stat american unde scoaterea prezervativului, fără consimţământul partenerului sexual, se pedepseşte prin lege