Antena Meniu Search
x

Foto Primul vaccin anti-Covid administrat în Republica Moldova, din dozele donate de România

Republica Moldova a început, marți, campania de vaccinare împotriva coronavirusului cu dozele donate de România, zilele trecute. Este vorba de 21.600 de doze de AstraZeneca, o primă parte din donația de 200.000 din partea ţării noastre.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.03.2021, 13:46

Primul vaccin anti-Covid administrat în Republica Moldova, din dozele donate de România
Primul vaccin anti-Covid administrat în Republica Moldova, din dozele donate de România - Facebook - Maia Sandu
  • Guvernul a adoptat săptămâna trecută o ordonanţă de urgenţă prin care România a trimis o primă tranşă de 21.000 de doze către Republica Moldova, cu titlul de donaţie.
  • În total vor fi trimise 200.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19.

Primul vaccin anti-Covid a fost administrat, marți, unui cadru medical, a anunțat, pe Facebook, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

”Azi a fost administrat primul vaccin în Republica Moldova. Este o zi importantă pentru noi toți - astăzi prinde viață speranța că, după lucrătorii din prima linie, vom reuși să vaccinăm cât mai mulți cetățeni și vom reveni la normalitate.  Știu că mai sunt persoane nesigure cu privire la vaccinare. Înțeleg îngrijorarea voastră, însă vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile, decesele și, progresiv, elimina restricțiile. Peste 200 de milioane de doze au fost deja administrate în lume și, drept consecință, s-a observat scăderea ratei spitalizărilor și a cazurilor grave. Țările care au o rată înaltă de vaccinare constată că se micșorează cazurile de îmbolnăvire și încep să relaxeze măsurile restrictive impuse. Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca și cetățenii noștri să aibă acces cât mai rapid la vaccin”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

La fel ca în România, în Republica Moldova, prioritate la vaccinare au cadrele medicale.

”Prima tranșă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie. Trebuie să protejăm viața și sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieșim cu bine din pandemie”, a spus președintele Maia Sandu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

România donează 200.000 de doze de vacccin anti-Covid

Guvernul a adoptat săptămâna trecută o ordonanţă de urgenţă prin care România a trimis o primă tranşă de 20.000 de doze către Republica Moldova, cu titlul de donaţie.

În total vor fi trimise 200.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a reacționat imediat pe Facebook, spunând că este o veste foarte bună, dozele urmând să fie folosite pentru imunizarea personalului medical.

"O veste foarte bună pentru țara noastră! Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200.000 de doze de vaccin promise de România. Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă", a scris Maia Sandu, pe contul său de Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Primul vaccin anti-Covid administrat în Republica Moldova, din dozele donate de România