Antena Meniu Search
x

Prinţii William şi Harry, la cuţite. Ducele de Sussex îşi acuză fratele că a primit bani în numele său de la magnatul Rupert Murdoch

Pregătirile pentru încoronarea Regelui Charles sunt în plină desfăşurare, însă tensiunile dintre Harry şi William par mai acute ca oricând. Ducele de Sussex ar fi declarat în instanţă că fratele său a primit bani de la tabloidele The Sun şi News of The World ale magnatului Rupert Murdoch pentru a nu merge mai departe în justiţie. Harry este în proces cu publicaţiile după ce l-ar fi hărţuit telefonic, ar fi plătit pentru informaţii sensibile despre el şi au facut rost de numărul de asigurare socială al lui Meghan.

de Redactia Observator

la 26.04.2023, 14:22

Prinţii William şi Harry, la cuţite. Ducele de Sussex îşi acuză fratele că a primit bani în numele său de la magnatul Rupert Murdoch
Prinţii William şi Harry, la cuţite. Ducele de Sussex îşi acuză fratele că a primit bani în numele său de la magnatul Rupert Murdoch - Getty Images

Prinţul Harry va fi prezent la încoronarea tatălui său, dar asta nu înseamnă că e pregătit să îngroape securea războiului cu fratele său. Jurnaliştii britanici sunt de părere că noul atac este un rezultat al faptului că William refuză să schimbe două cuvinte cu el la revenirea în Londra, iar asta se vede clar în locul din catedrală în care urmează să stea ducele de Sussex.

Undeva, prin rândul al 11-lea, mult în spatele altor invitaţi la eveniment. Totuşi, dacă încoronarea Regelui Charles este aşteptată de oameni din întreaga lume, interesul pentru monarhie al britanicilor este în scădere. Asta nu înseamnă că nu intuiesc potenţialul evenimentului.

Patricia Yates, CEO VisitBritain/VisitEngland: În timpul COVID, industria turismului s-a închis brusc. Astfel, industria a suferit pierderi uriașe de aproximativ 149 de miliarde de lire sterline. Acum industria se repune și este gata să primească oaspeţi. Restricțiile de a călători în Marea Britanie au fost ridicate de aproximativ un an, așa că suntem pe drumul spre o bună recuperare. Evenimente de genul acesta chiar contribuie la recuperare, nu-i așa?

Tinerii consideră că monarhia este depăşită

Pe acelaşi subiect

Cei care vor participa efectiv la ceremonie au, la rândul lor, un lung şir de emoţii. Mai ales cei care lucrează cu parteneri care, uneori, pot fi imprevizibili.

Rebecca Blythe, instructoare de călărie: Mulți dintre caii pe care îi avem sunt tineri, sunt destul de neexperimentați, aşa că este mai ușor să-i antrenezi. Atunci când primim adulți și adulți tineri, care au deja experienţă, ei ştiu deja ce vor să facă sau felul lor de a face lucrurile.

Dar, chiar dacă britanicii tineri consideră că monarhia este depăşită, sunt şi persoane care s-au pregătit o viaţă întreagă pentru a fi parte dintr-un eveniment de o asemenea amploare.

Gunner Grainger: Chiar am muncit din greu pentru a mă alătura trupei, iar acum sunt aici. Sunt aici doar de trei săptămâni. Am trecut de cursele de recrutare astăzi, ceea ce este o mare realizare.

Imn "de Oscar" la încoronarea regelui Charles 

Regele Charles a dorit să aibă propriul imn de încoronare, aşa că a apelat la deţinătorul unui premiu Oscar pentru muzică.

Patrick Doyle, compozitor: Este alcătuit din patru secțiuni de sine stătătoare. Prima secțiune este o deschidere heraldică îndrăzneață, ceremonială și plină de fast. A doua secțiune înaintează într-un ritm rapid și are o influență celtică foarte puternică, fiind scoțian. A treia secţiune este veselă și distractivă și are un fel de foc de artificii în ea.

Imnul de încoronare se va închide cu o secţiune finală, încărcată de romantism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Prinţii William şi Harry, la cuţite. Ducele de Sussex îşi acuză fratele că a primit bani în numele său de la magnatul Rupert Murdoch