Antena Meniu Search
x

Video Cum arată casa regelui Charles din Viscri. Detaliul care a cucerit turiştii: "Are gusturi bune"

Cel mai cunoscut sat din România - Viscri atrage de la zi la zi toţi mai mulţi turişti. Peisajele de basm, preparatele tradiţionale săseşti sau uliţele pietruite fac din acest loc o destinaţie care te lasă fără aer. Inclus în Patrmoniul UNESCO, satul Viscri l-a cucerit iremediabil chiar şi pe regele Charles. Acesta şi-a cumpărat o casă în Viscri, ce este deschisă pentru vizitare. 

de Sorin Tanţoş

la 24.04.2023, 08:20

Vezi și

În Viscri timpul pare că s-a oprit în loc. Uliţele pietruite şi arhitectura zonei au făcut din acest loc un refugiu pentru turişti. "Este o linişte extrordinară în toată zona asta şi o conexiune cu natura, pe care o simţim profund", spune o femeie. "Lucrurile simple sunt frumoase, iar aceste locuri ne arată, cu adevărat, că simplitatea este frumoasă", crede un cuplu. 

Satul celebru în toată lumea

O destinaţie extrem de apreciată de regele Charles al III-lea, care chiar şi-a cumpărat o casă tradiţională săsească, deschisă acum şi pentru public. "Voiam să vedem şi noi casa regelui Charles. Este o zonă foarte frumoasă", mărturiseşte o femeie. I-a plăcut dormitorul regelui Charles, lucru admis şi de un bărbat: "Da, are gusturi bune"

"Am făcut un tur şi am oprit şi la suveniruri. (n.r. Am luat) un puzzle cu o ilustraţie foarte frumoasă a ţării şi o ciocolată neagră prune şi pălincă", arată o tânără. O femeie a cumpărat "dulceaţă de măceşe, gem de măceşe şi gem de prune, făcute de ei aici. A, şi pâinea de casă, uitasem de ea"

Pe acelaşi subiect

Turiştii care ajung la Viscri sunt aşteptaţi cu preparate tradiţionale specifice zonei. "Specific este prăjitura cu rabarbăr. Le mai place foarte mult la turişti şi socata. Socata care, toată lumea ştie, este făcută cu miere, cu soc, cu lămâie", spune Mariana, proprietar restaurant.

Cât costă cazarea în satul Viscri

Cât despre cazare, turiştii au de unde alege. "Aici, în Viscri, avem 5 camere care sunt două cu paturi matrimoniale şi restul camerelor cu paturi twin. Cazarea este la 300 de lei cu mic dejun inclus", spune Diana, proprietar pensiune.

Satul Viscri face parte din Patriomoniul Mondial UNESCO şi a fost sursa mai multor reportaje în presa de la noi şi în cea internaţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Cum arată casa regelui Charles din Viscri. Detaliul care a cucerit turiştii: "Are gusturi bune"