Antena Meniu Search
x

Prinţul Philip a fost internat la spital. Ducele de Edinburgh "nu se simțea bine"

Prințul consort Philip, duce de Edinburgh, a fost internat, marţi seară, după ce s-a simţit rău, a anunţat Palatul Buckingham. În vârstă de 99 de ani, soțul reginei Elisabeta II-a a fost internat la sfatul medicului său. Palatul a precizat că este "o măsură de precauţie". 

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 17.02.2021, 16:59

Prințul Philip s-a retras din viața publică în 2017
Prințul Philip s-a retras din viața publică în 2017 - Getty Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Alteţa Sa Regală Ducele de Edinburgh a fost internat la spitalul King Edward VII din Londra, marţi seară", se arată în declaraţie. "Internarea ducelui este o măsură de precauţie, la sfatul medicului, după ce s-a simţit rău. Se aşteaptă ca ducele să rămână în spital câteva zile sub observaţie şi pentru odihnă". 

Prinţul Philip a fost vaccinat anti-Covid, împreună cu regina, în luna ianuarie. Potrivit unei surse, starea prinţului nu are legătură cu Covid-19. 

Ducele de Edinburgh s-a retras din viaţa publică în august 2017

Prinţul Philip, cu origini greceşti şi daneze, s-a născut pe 10 iunie 1921, în Corfu. A fost educat în Franţa, Germania şi Marea Britanie, după ce familia lui a fost exilată când el era copil.

Prinţul Philip al Greciei şi Danemarcei, titlu primit la naştere, s-a înrolat în Marina britanică în 1939. Din luna iulie a aceluiaşi an, a început să corespondeze cu prinţesa Elizabeth, pe care o întâlnise prima dată în 1934. După război, a primit permisiunea regelui George VI să se căsătorească cu Elizabeth.

În iulie 1947, a fost anunţată logodna. El a renunţat la titlurile deţinute şi a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich în dimineaţa zilei în care s-a căsătorit - 20 noiembrie 1947.

Regina Elizabeth II şi prinţul Philip au patru copii - Charles, Prinţ de Wales, născut în 1948; principesa Anne, născută în 1950; Andrew, Duce de York, născut în 1960, şi Edward, Earl of Wessex, născut în 1964.

Ei au nouă nepoţi - prinţul William, prinţul Harry, Peter Philips, Zara Philips, prinţesa Beatrice, prinţesa Eugenie, Lady Louise Windsor şi James, Viscount Severns - şi şase strănepoţi - Isla Phillips, Savannah Phillips, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, şi Archie.

Ducele s-a retras din viaţa publică în august 2017. Cel mai recent eveniment public la care a participat a avut loc în luna mai 2019. El a luat parte la nunta fiicei prinţilor de Kent, Lady Gabriella Windsor.

În ultimii ani, a avut mai multe probleme de sănătate şi a provocat un accident rutier, în ianuarie 2019, după care a renunţat la permisul de conducere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » Prinţul Philip a fost internat la spital. Ducele de Edinburgh "nu se simțea bine"