Prinţul Philip, un om al controverselor. Un documentar susţine că Regina a vrut divorţul de 63 de ori

De Redactia Observator.
Publicat: 17.04.2021, 17:25.
Actualizat: 17.04.2021, 17:38

Prinţ consort timp de 7 decenii , Philip s-a evidenţiat drept un om al controverselor. Stilul direct, de a spune lucrurilor pe nume, a fost deseori considerat insultător. Dar nonconfirmismul i-a adus şi multă apreciere, mai ales în rândul doamnelor din înalta societate.

Prinţul Philip şi Regina Elisabeta, fotografiaţi în 1988

Prinţul Philip şi Regina Elisabeta, fotografiaţi în 1988

Profimedia Images

De-a lungul timpului, pasiunile stârnite de Ducele de Edinburg au dat naştere multor speculaţii şi au fost narate în mai multe producţii de succes. Un documentar susţine că Regina a fost pe punctul să divorţeze de 63 de ori în 73 de ani de căsnicie.

Mereu elegant şi pus pe glume, nonconformist şi ironic, Prinţul Philip a avut faima unui cuceritor. Zeci de femei ar fi căzut în mrejele şarmantului Duce. Actriţă şi cântăreaţă britanică, Pat Kirkwood este una dintre ele. S-au cunoscut-o în 1948, la un an de la nunta cu Elisabeta a doua.

Un alt nume cu greutate este Katie Boyle. Actriţă şi scritoare. Pe lista iubitelor ducelui s-ar fi aflat şi balerina Ulanova şi chiar mama Sarei Ferguson. Nicio trădare nu a fost confirmată însă şi nimic nu a ştirbit dragostea Reginei pentru el.

Controversele în care a fost implicat Prinţul Philip

Stilul neconformist i-a atras multă simpatie prinţului, dar şi critici. În 2002 a întrebat aborigenii australieni dacă încă mai aruncă suliţe unul spre celălalt, iar în 2015, un moment de nerăbdare a fost surprins pe video: Prinţul Philip a rostit o înjurătură, supărat că un fotograf întârzia cu pozele.

Cel mai recent scandal în care a fost implicat datează din 2019. La volan, Prinţul a provocat un accident rutier grav. În vârstă de 97 de ani atunci, Ducele de Edinburg nu a fost rănit. Şoferul şi un alt pasager din cealaltă maşină, ambele femei, au fost rănite uşor. Britanicii preferă să şi-l amintească, însă, pentru rolul jucat în istoria Regatului.

Un altar de flori se înalţă la porţile castelului Windsor, unde Prinţul Philip s-a stins pe 9 aprilie. Avea 99 de ani.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.