Antena Meniu Search
x

Prinţul Philip, un om al controverselor. Un documentar susţine că Regina a vrut divorţul de 63 de ori

Prinţ consort timp de 7 decenii , Philip s-a evidenţiat drept un om al controverselor. Stilul direct, de a spune lucrurilor pe nume, a fost deseori considerat insultător. Dar nonconfirmismul i-a adus şi multă apreciere, mai ales în rândul doamnelor din înalta societate.

de Redactia Observator

la 17.04.2021, 17:38

Prinţul Philip şi Regina Elisabeta, fotografiaţi în 1988
Prinţul Philip şi Regina Elisabeta, fotografiaţi în 1988 - Profimedia Images

De-a lungul timpului, pasiunile stârnite de Ducele de Edinburg au dat naştere multor speculaţii şi au fost narate în mai multe producţii de succes. Un documentar susţine că Regina a fost pe punctul să divorţeze de 63 de ori în 73 de ani de căsnicie. 

Mereu elegant şi pus pe glume, nonconformist şi ironic, Prinţul Philip a avut faima unui cuceritor. Zeci de femei ar fi căzut în mrejele şarmantului Duce. Actriţă şi cântăreaţă britanică, Pat Kirkwood este una dintre ele. S-au cunoscut-o în 1948, la un an de la nunta cu Elisabeta a doua. 

Un alt nume cu greutate este Katie Boyle. Actriţă şi scritoare. Pe lista iubitelor ducelui s-ar fi aflat şi balerina Ulanova şi chiar mama Sarei Ferguson. Nicio trădare nu a fost confirmată însă şi nimic nu a ştirbit dragostea Reginei pentru el.

Controversele în care a fost implicat Prinţul Philip

Stilul neconformist i-a atras multă simpatie prinţului, dar şi critici. În 2002 a întrebat aborigenii australieni dacă încă mai aruncă suliţe unul spre celălalt, iar în 2015, un moment de nerăbdare a fost surprins pe video: Prinţul Philip a rostit o înjurătură, supărat că un fotograf întârzia cu pozele.

Cel mai recent scandal în care a fost implicat datează din 2019. La volan, Prinţul a provocat un accident rutier grav. În vârstă de 97 de ani atunci, Ducele de Edinburg nu a fost rănit. Şoferul şi un alt pasager din cealaltă maşină, ambele femei, au fost rănite uşor. Britanicii preferă să şi-l amintească, însă, pentru rolul jucat în istoria Regatului. 

Un altar de flori se înalţă la porţile castelului Windsor, unde Prinţul Philip s-a stins pe 9 aprilie. Avea 99 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Prinţul Philip, un om al controverselor. Un documentar susţine că Regina a vrut divorţul de 63 de ori