Antena Meniu Search
x

"Problema numărul 1" a piloţilor militari din Ucraina. Cât din spaţiul aerian al ţării ar fi controlat de Rusia

Doi piloţi militari din Aviaţia ucraineană, antrenaţi în SUA, au vorbit pentru CNN despre modul în care ruşii atacă din aer. Cei doi, care îşi ascund identitatea sub pseudonimele Moonfish şi Juice, au declarat că "armata Rusiei controlează o foarte mică parte din spaţiul aerian ucrainean".

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 18:03

Moonfish şi Juice, piloţi militari din Ucraina
Moonfish şi Juice, piloţi militari din Ucraina - Captură video Twitter CNN

"Combinarea eforturilor noastre cu cele ale militarilor de la sol reprezintă un mix bun, de succes. Este adevărat, ne simţim liberi chiar şi acum ... Iar ei (n.r. ruşii) controlează foarte puţin din spaţiul aerian al Ucrainei. Asta se întâmplă acolo unde au loc bombardamentele brutale ale unor oraşe precum Mariupol sau Harkov. Până acum, am fost capabili să apărăm cerul de Rusia", spune Moonfish. Acesta a adăugat că ajutorul ţărilor occidentale ar întări simţitor forţele ucrainene.

Pilot militar din Ucraina, despre "problema numărul 1"

Şi Juice afirmă că e mare nevoie de aeronave militare şi tehnologie avansată. "Problema numărul 1 este ... numărul avioanelor", crede el. "Din păcate, Aviaţia Rusă are un mare avantaj tehnologic. Aşa că noi nu suntem la fel de eficienţi ... Avem nevoie de modernizări" pentru a respinge atacurile ruşilor dincolo de linia frontului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

O lună de război Rusia - Ucraina

Joi se împlinește o lună de când ucrainenii luptă pentru propria viață, pentru propria lor libertate, în timp rușii continuă să le bombardeze oraşele, zone rezidențiale, școli și spitale. Capitala Kiev, dar și alte regiuni sunt în bătaia rachetelor și a tancurilor soldaților lui Vladimir Putin. De patru săptămâni, însă, armata ucraineană rezistă și ripostează.

Între timp, președintele Volodimir Zelenski cere sprijin pentru aderarea țării sale la Uniunea Europeană. Noaptea trecută, a făcut un apel la oamenii din toată lumea să iasă în stradă pentru pace, iar astăzi, va ţine un discurs la summit-ul NATO de la Bruxelles, unde va fi prezent şi preşedintele american Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » "Problema numărul 1" a piloţilor militari din Ucraina. Cât din spaţiul aerian al ţării ar fi controlat de Rusia