Antena Meniu Search
x

Procesul privind inculparea lui Donald Trump pentru „insurecţia” de la Capitoliu va începe pe 9 februarie

Procesul din Senat privind inculparea lui Donald Trump pentru „insurecţie” în Capitoliu va începe pe 9 februarie, informează CNN, după ce democraţii şi republicanii din for au ajuns la un nou acord.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 23.01.2021, 08:18

Donald Trump, fostul președinte al SUA
Donald Trump, fostul președinte al SUA - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Republicanii din Senat au cerut mai mult timp de pregătire pentru avocaţii lui Trump, având în vedere că managerii inculpării - membri ai Camerei care vor fi avocaţi ai procesului - vor depune jurământul marţi, potrivit News.ro.

Potrivit NBC, liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, a spus vineri că procesul va începe în săptămâna cu 8 februarie.

„Liderul McConnell este bucuros că liderul Schumer a fost de acord cu cererea republicanilor pentru timp suplimentar în faza pre-proces”, a spus Doug Andres, purtător de cuvânt al liderului republican Mitch McConnell. „Mai ales având în vedere procesul minimal şi rapid din Cameră, republicanii s-au asigurat că următorii paşi ai Senatului vor respecta drepturile fostului preşedintel Donald Trump, un proces echitabil, instituţia Senatului şi biroul prezidenţial. Obiectivul a fost atins. Acesta este un câştig pentru un proces echitabil şi corectitudine”.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, va trimite Senatului, luni seară, articolul de punere sub acuzare a lui Trump.

Camera Reprezentanţilor a votat punerea lui sub acuzare cu o saptămâna înainte de încheierea mandatului republicanului pentru că a incitat la violenţe, pe 6 ianuarie, la Capitoliu, în încercarea de a răsturna rezultatele alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2020. În urma incidentelor de la Washington au murit cinci persoane, între care un poliţist.

Senatului îi este cerut acum să decidă dacă el va fi condamnat pentru asta.

Condamnarea cere două treimi din Senat, ceea ce înseamnă că 17 republicani trebuie să voteze alături de democraţi. Dacă e condamnat, Senatul este aşteptat să voteze dacă îi interzice lui Trump să mai candideze pentru preşedinţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Procesul privind inculparea lui Donald Trump pentru „insurecţia” de la Capitoliu va începe pe 9 februarie