Antena Meniu Search
x

Produse pentru îngrijirea părului cu ingrediente cancerigene. Mărcile de şampon uscat retrase din magazinele din SUA

Pericol ambalat în tuburi de şampon uscat: mai multe produse comercializate de Unilever au fost retrase din magazine din SUA, în urma unor suspiciuni cu privire la chimicale cu potenţiale efecte cancerigene.

de Redactia Observator

la 26.10.2022, 10:28

magazin cu produse de îngrijire a părului
Ingrediente cancerigene în produse de îngrijire - Shutterstock (scop ilustrativ)

Unilever a rechemat anumite produse de tip spray şampon uscat, comercializate de branduri precum Dove, Nexxus, Suave, TIGI şi TRESemmé. Potrivit CNN, motivul este posibilitatea ca în componenţa acestora să fie chimicale potenţial cancerigene. Şampoanele în cauză au fost produse înaintea lunii octombrie a anului trecut şi au fost distribuite în lanțuri de magazine de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, a anunțat FDA.

Ingrediente cancerigene în produse de îngrijire

Benzenul este o substanță cu efecte cancerigene asupra oamenilor. Ne putem expune la acest risc prin inhalare, consum pe cale orală și chiar și prin absorbție la nivelul pielii. Urmările pot fi grave: leucemie și alte forme de cancer. Consumatorii ar trebui să nu mai utilizeze produsele respective, iar pe site-ul UnileverRecall.com sunt prezentate instrucţiuni cu privire la rambursarea tuburilor de şampon uscat retrase de pe piaţă, a precizat Autoritatea americană a Alimentelor şi Medicamentelor. Jurnaliştii CNN au solicitat un punct de vedere din partea companiei Unilever.

Anul trecut, şi Procter & Gamble (PG) a retras peste 30 de produse tip spray pentru îngrijirea părului, din cauze similare. Şi alte companii de produse cosmetice şi de igienă corporală se confruntă cu acuzaţii legate de folosirea unor ingrediente cu potenţial cancerigen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Produse pentru îngrijirea părului cu ingrediente cancerigene. Mărcile de şampon uscat retrase din magazinele din SUA