Antena Meniu Search
x

Profesor universitar din Brazilia, demis după ce le-a spus studenților săi că „dacă violul este inevitabil, relaxați-vă și bucurați-vă de el”

Un profesor al unei Universități din Brazilia a fost demis după ce a făcut mai multe declaraţii şocante în faţa studenţilor, în care îi îndemna să “îşi accepte situaţia” şi să nu se opună în cazul în care sunt implicaţi în vreun abuz sexual.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.03.2021, 12:03

Profesor folosind o tabletă, într-o bibliotecă
Profesorul a făcut declaraţia nepotrivită în timpul cursurilor - Profimedia
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Ricardo Germano Efing și-a pierdut slujba după ce a făcut comentariul tulburător în timpul unui curs de știință online.

În timpul orei, profesorul le-a spus elevilor săi: „Este ceva, prietene, la care trebuie să te adaptezi. Îmi pare rău, fetelor, știu că ceea ce voi spune este grosolan, dar așa este: dacă violul este inevitabil și iminent, relaxați-vă și bucurați-vă de el”.

Efing a fost raportat în mod anonim de o studentă care a participat la cursul online și a fost îngrozită de observațiile sale la Centrul Universitar Vale do Iguacu din sudul Braziliei.

Profesorul a spus că a făcut declarația nepotrivită atunci când a vorbit despre cazurile în care companiile trebuie să concedieze persoane care nu sunt în măsură să se adapteze la noi procese și noi tehnologii şi a oferit un „simplu exemplu”.

Filmări cu declaraţia acestuia au fost distribuite pe social media a doua zi după curs și au devenit imediat virale pe 12 martie. Efing a descris clipul ca fiind „mic fragment decontextualizat al cursului”. Cu toate acestea, el a recunoscut că „expresia populară” pe care a folosit-o „după o reflecție cuvenită, s-a dovedit a fi complet inadecvată”.

În declarația sa despre incident, el și-a exprimat, de asemenea, „respectul deplin față de toate femeile, fără să intenționeze niciodată să le jignească sau să le atace”.

Universitatea a anunțat o săptămână mai târziu că l-au demis pe profesor în urma unei investigații interne, potrivit The Sun. O altă instituție în care acesta profesa, Universitatea Campo Real, l-a concediat a doua zi.

Ambele instituţii de învățământ au emis declarații afirmând că nu tolerează lipsa de respect față de femei şi au simţit nevoia să ia măsurile cuvenite, astfel încât nicio studentă să nu se simtă inconfortabil în timpul cursurilor din cauza acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Profesor universitar din Brazilia, demis după ce le-a spus studenților săi că „dacă violul este inevitabil, relaxați-vă și bucurați-vă de el”