Antena Meniu Search
x

Galerie foto Propaganda rusă: Un fost soldat american care lupta în Ucraina a trecut de partea ruşilor. Cine este John McIntyre?

Un fost soldat american a trecut de partea rușilor după ce s-a alăturat intenționat forțelor ucrainene pentru a colecta informații pe care Moscova le folosește acum împotriva Kievului, potrivit presei ruse. John McIntyre, care a servit doi ani în armata SUA, s-a alăturat Legiunii Internaționale a Ucrainei, luptând cu forțele ucrainene înainte de a schimba taberele în februarie 2023, potrivit unui interviu acordat RT, publicația cunoscută anterior sub numele de Russia Today. În prezent, nu sunt cunoscute multe alte detalii despre acesta, notează Newsweek.

de Adrian Popovici

la 01.03.2023, 18:53

El a adus cu el în Rusia "documente, dosare, informații și hărți", potrivit jurnalistului RT Murad Gazdiev, care a vorbit cu McIntyre. El "a devenit parte" din efortul de război al Ucrainei, a subliniat jurnalistul rus.

"Acesta este motivul pentru care am venit în Ucraina în primul rând", a declarat McIntyre pentru Gazdiev. "Sunt comunist, sunt antifascist și trebuie să luptăm împotriva fascismului peste tot. "Când am venit în Ucraina, am știut că voi încerca să obțin cât mai multe informații, orice ar fi util și să dezertez", a spus el.

Într-un clip în care apare McIntyre prezentat de RT, el poate fi văzut spunând "Dumnezeu să binecuvânteze Ucraina, Dumnezeu să binecuvânteze America", în timp ce ține o bucată de material inscripționat cu un "Z", simbolul asociat cu forțele rusești din Ucraina.

Cum s-a inflitrat McIntyre în armata ucraineană?

Pe acelaşi subiect

Apoi, el poate fi auzit înjurând Rusia de mai multe ori, înainte de înregistrarea a ceea ce pare a fi McIntyre pășind pe o mică emblemă a steagului rus. Când Gazdiev l-a fost rugat să explice videoclipurile, americanul a spus că imaginile au fost necesare pentru eforturile sale și pentru a-și "menține acoperirea".

El a declarat că la Kiev se află un "guvern nazist" și a spus că sprijinul continuu al SUA pentru conducerea Ucrainei "îl înfurie". Președintele rus Vladimir Putin a declarat că forțele ruse trebuie să "de-nazifice" Ucraina, folosind terminologia pentru a justifica invazia rusă în timp ce trupele se revarsă peste graniță.

Potrivit lui McIntyre, el a plănuit să se infiltreze în Batalionul Azov al Ucrainei înainte de a părăsi țara. Batalionul Azov și-a început ca o miliție de extremă dreapta și a purtat însemne neo-naziste în perioada 2014-2015, potrivit echipelor CNN. Ulterior a fost integrat în Garda Națională Ucraineană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Propaganda rusă: Un fost soldat american care lupta în Ucraina a trecut de partea ruşilor. Cine este John McIntyre?