Antena Meniu Search
x

Proteste aprige în Polonia, după înăsprirea legii avortului (Video)

Dreptul femeii de a întrerupe o sarcină cu probleme provoacă ciocniri violente cu forţele de ordine. Mii de oameni sunt seară de seară în stradă, în Polonia, în semn de protest față de înăsprirea legii avortului. Mamele nu mai au voie să apeleze la această procedură medicală chiar dacă fătul suferă de malformații.

de Redactia Observator

la 27.10.2020, 23:01

Vezi și
  • Peste 1.000 de întreruperi de sarcină s-au efectuat anul trecut în Polonia.

Mii de femei au declarat război Guvernului. Protestatarii nu au mai ținut cont de măsurile impuse pe timp de pandemie. Înarmați cu bannere, au scandat în fața Palatului Prezidențial din Varșovia, au blocat străzile din centrul Capitalei și s-au luptat cu jandarmii. 

Dominată de Biserica Catolică, Polonia avea deja cele mai dure legi împotriva avortului din Europa. Acum, Tribunalul Constituțional permite întreruperea unei sarcini doar în cazul unui viol, incest sau dacă sănătatea mamei este pusă în pericol. 

Peste 1000 de sarcini au fost întrerupte anul trecut în Polonia, iar majoritatea au fost făcute din cauze medicale. Oamenii amenință că vor ieși în stradă până când legea va fi schimbată. 

Manifestații au deja loc în toată țara, inclusiv în orașe precum Poznan și Cracovia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Proteste aprige în Polonia, după înăsprirea legii avortului (Video)