Medicii și asistentele i-au întors spatele premierului belgian, aflat în vizită la un spital din Bruxelles (Video)

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 18.05.2020, 09:24.
Actualizat: 18.05.2020, 09:24

Situație stânjenitoare pentru șefa guvernului belgian, Sophie Wilmes, care a fost primită cu spatele de cadrele medicale de la un spital din Bruxelles.

Medicii și asistentele de la Spitalul Saint Pierre din Bruxelles i-au întors spatele premierului belgian

Medicii și asistentele de la Spitalul Saint Pierre din Bruxelles i-au întors spatele premierului belgian

Marin Driguez/SIPA/2005171411 via Profimedia Images

Medicii, infirmierii şi alţi membri ai personalului medical s-au aliniat de o parte și de alta a aleii de acces către Spitalul Saint Pierre din Bruxelles și s-au întors ostentativ cu spatele în momentul în care coloana de mașini, în care se afla și premierul, a trecut către intrarea în spital.

Protestul cadrelor medicale vine pe fondul lipsei de resurse a spitalelor şi a decretelor oficiale care ar devaloriza munca de depusă de acestea în linia întâi împotriva coronavirusului, scrie The Guardian.

„Politicul întoarce spatele constant cererilor noastre de ajutor”, a declarat un infirmier, sub rezerva anonimatului, la radioteleviziunea publică RTBF. „Echipele au personal insuficient, iar rezultatele dovedesc asta. Cerem ca meseria să fie revalorizată”, spune el.

Un purtător de cuvânt al şefei executivului a indicat că aceasta a vorbit timp de 40 de minute cu reprezentanţi ai protestatarilor şi că atmosfera în interiorul spitalului a fost mai cordială.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.