Antena Meniu Search
x

Medicii și asistentele i-au întors spatele premierului belgian, aflat în vizită la un spital din Bruxelles (Video)

Situație stânjenitoare pentru șefa guvernului belgian, Sophie Wilmes, care a fost primită cu spatele de cadrele medicale de la un spital din Bruxelles.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.05.2020, 09:24

Medicii și asistentele de la Spitalul Saint Pierre din Bruxelles i-au întors spatele premierului belgian
Medicii și asistentele de la Spitalul Saint Pierre din Bruxelles i-au întors spatele premierului belgian - Marin Driguez/SIPA/2005171411 via Profimedia Images
  • Cadrele medicale s-au întors ostentativ cu spatele când a trecut coloana oficială a premierului.
  • Protestul vine pe fondul lipsei de resurse din spitale.

Medicii, infirmierii şi alţi membri ai personalului medical s-au aliniat de o parte și de alta a aleii de acces către Spitalul Saint Pierre din Bruxelles și s-au întors ostentativ cu spatele în momentul în care coloana de mașini, în care se afla și premierul, a trecut către intrarea în spital.

Protestul cadrelor medicale vine pe fondul lipsei de resurse a spitalelor şi a decretelor oficiale care ar devaloriza munca de depusă de acestea în linia întâi împotriva coronavirusului, scrie The Guardian.

„Politicul întoarce spatele constant cererilor noastre de ajutor”, a declarat un infirmier, sub rezerva anonimatului, la radioteleviziunea publică RTBF. „Echipele au personal insuficient, iar rezultatele dovedesc asta. Cerem ca meseria să fie revalorizată”, spune el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un purtător de cuvânt al şefei executivului a indicat că aceasta a vorbit timp de 40 de minute cu reprezentanţi ai protestatarilor şi că atmosfera în interiorul spitalului a fost mai cordială.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Medicii și asistentele i-au întors spatele premierului belgian, aflat în vizită la un spital din Bruxelles (Video)