Antena Meniu Search
x

Belgienii, puși să-și aleagă 4 apropiați pentru ”bula de corona” care să-i ajute să depășească carantina

Belgia le propune cetățenilor relaxarea restricțiilor instituite de pandemie printr-o schemă care, la prima vedere, poate părea greu de pusă în aplicare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.05.2020, 13:53

Belgienii, puși să-și aleagă 4 apropiați pentru ”bula de corona” care să-i ajute să depășească carantina
Belgienii, puși să-și aleagă 4 apropiați pentru ”bula de corona” care să-i ajute să depășească carantina - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Grupurile astfel create nu pot depăși cel mult opt persoane.
  • Nimeni altcineva din cercul de prieteni/familie nu va putea lua contact cu persoanele care fac parte dintr-o bulă.

Mai exact, guvernul belgian le propune oamenilor să își aleagă patru persoane, din familie ori din cercul de prieteni, care îi va putea vizita în următoarea perioadă, în vreme ce nimeni altcineva din cercul de prieteni ori din familie nu va putea lua contact cu aceștia.

”Bula” astfel creată nu poate fi formată din mai mult de opt persoane, iar schema ar trebui să ajute la limitarea răspândirii COVID-19 și la ameliorarea distanțării sociale.

Conceptul, discutat și în cercurile guvernamentale din Regatul Unit, reprezintă una dintre soluțiile pentru ameliorarea restricțiilor, scrie The Guardian.

Sophie Wilmes, prim-ministra Belgiei, a anunțat săptămâna trecută că va permite astfel de bule sociale începând de duminică.

„Separarea fizică de cei dragi a devenit de nesuportat în unele cazuri”. Cu toate acestea, vizitatorilor le este recomandat să nu se îmbrățișeze sau să se sărute pe obraji, spune premierul belgian.

Mulți se întreabă însă dacă schema ar putea funcționa.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Belgienii, puși să-și aleagă 4 apropiați pentru ”bula de corona” care să-i ajute să depășească carantina