Antena Meniu Search
x

Proteste escaladate în SUA. Violenţe în mai multe oraşe

Pentru a patra noapte la rând, Statele Unite sunt în fierbere. Sute de mii de oameni s-au luptat cu poliția, revoltaţi de moartea lui George Floyd. Bărbatul de culoare a decedat după ce mai mulţi poliţişti l-au imobilizat, iar unul dintre ei l-a apăsat cu genunchiul pe gât. Situația este inflamată de rezultatul autopsiei care exclude moartea prin strangulare şi dă vina pe problemele cardiace ale bărbatului.

de Redactia Observator

la 31.05.2020, 03:27

Vezi și
  • Barack Obama a lansat un apel la calm.
  • Starea de Urgenţă în Minneapolis a fost ignorată de protestatari.

Sunt imagini surprinse cu câteva minute înainte de moartea lui George Floyd. Trei polițiști îl pun la pământ pe americanul de 47 de ani.

Derek Chauvin, agentul acuzat de moartea bărbatului, este primul. Nouă minute a ținut genunchiul apăsat pe gâtul lui.

Mike Freeman, procuror: Este arestat și acuzat de crimă!

Autoritățile speră ca încătușarea polițistului să aducă liniştea pe străzile americane. Dan locuiește în Queens. Violențele nu au ajuns acolo, însă ecourile lor sunt cît se poate de prezente.

Dan Bord, român din New York: Un semn pozitiv este că autoritățile au reacționat foarte repede. Sper ca pe măsură ce timpul trece, să se schimbe atitudinile oamenilor, mai ales a polițiștilor și autorităților, a polițiștilor în general.

În Louisville, şapte oameni au fost răniți de focuri de armă trase de persoane neidentificate. Iar în Detroit, un tânăr a fost ucis.

Din California până la New York şi Washington, mii de americani au ieşit în stradă. Iar în Atlanta a fost atacat sediul postului de televiziune CNN.

În Minneapolis, oraşul în care bărbatul de culoare a fost sufocat de poliţişti, mii de oameni au sfidat starea de urgență impusă de la 10 seara la 6 dimineața. Situația este inflamată și de rezultatul autopsiei lui George Floyd care exclude moartea prin sufocare.

Dan Bord, român din New York: Când au dat foc la stația de poliție a fost un moment simbolic. A fost șocant dar și impresionant!

Donald Trump, președintele SUA: Un lucru teribil, era în suferință, în mod evident, nu putea să respire. Un lucru foarte, foarte trist pentru oricine privea.

Fostul președinte Barack Obama a îndemnat la calm și a postat cântecul numit "Vreau să trăiesc", interpretat de un copil de culoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Proteste escaladate în SUA. Violenţe în mai multe oraşe