Antena Meniu Search
x

Proteste violente la Madrid, împotriva carantinării anumitor cartiere (Video)

Libertate apărată cu pumnul. La Madrid, mii de oameni furioşi că trebuie să stea din nou în carantină s-au luat la bătaie cu Poliţia. Violenţele au escaladat, iar imaginile surprinse în stradă au un puternic impact emoţional.

de Redactia Observator

la 25.09.2020, 22:46

Vezi și
  • Spania a început să depășească din nou bariera de 10.000 de infectări pe zi cu noul coronavirus.

Noile măsuri de carantină au revenit în forţă la începutul săptămânii în capitala spaniolă. Aproape un milion de oameni, în special din cartierele sărace, nu mai au voie să iasă din case, decât cu un motiv întemeiat: pentru a merge la muncă, la farmacie sau la medic. 

Protestatarii spun că au ieşit în stradă şi pentru a cere mai multe resurse pentru spitale. Numai în ultimele trei zile, aproape 33.000 de oameni au fost depistaţi pozitiv. 

Bilanţul este uriaş. În primăvară, de exemplu, s-au raportat peste 10.000 de infectări doar într-o singură zi. Acum, o treime dintre noile infectări sunt numai în Madrid. 

Autorităţile locale nu exclud o carantină totală pentru capitala statului iberic. Spun că nu au de ales pentru că numărul mare de cazuri arată că actualele restricţii nu sunt suficiente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Proteste violente la Madrid, împotriva carantinării anumitor cartiere (Video)