Antena Meniu Search
x

Video Vești proaste pentru România după ce "Donald Trump al Olandei" a câștigat alegerile parlamentare. Geert Wilders nu ne vrea în Schengen sau chiar UE

Veşti proaste pentru România de la Amsterdam. Geert Wilders, un controversat politician de extremă dreapta, care vrea ieşirea ţării din blocul comunitar, a câştigat alegerile legislative. Cunoscut şi drept "Donald Trump al Olandei", a cerut în repetate rânduri ca țara noastră să nu fie primită în Spațiul Schengen și chiar să fim excluși din Uniunea Europeană. 

de Redactia Observator

la 23.11.2023, 22:36

Vezi și

Câștigător a 37 de locuri în parlament din 150, Partidul pentru Libertate a reușit să se impună în fața contracandidaților din alianța de stânga a fostului vicepreședinte al Comisiei Uniunii Europene, Frans Timmermans. 

Geert Wilders, şeful Partidului pentru Libertate: "Poporul a vorbit! Poporul a zis: „ne-am săturat de asta!” Ne vom asigura că poporul olandez va fi numărul 1 din nou!"

Victoria lui Geert Wilders ar putea schimba dramatic direcția Olandei. Campania sa electorală a fost axată pe lupta împotriva migrației și pe realizarea unui așa-numit „Nexit”, ieșirea pe model britanic a Olandei din Uniunea Europeană. 

"Deci cred că pentru asta au votat oamenii, imigrația și toate celelalte aspecte ale părăsirii Uniunii Europene, cu o privire doar spre interior și nu spre exterior, exteriorul este pur şi simplu uitat. Totul se rezumă la imigrație."

Pe acelaşi subiect

Victoria extremiștilor poate duce la o criză politică în Olanda

Partidul pentru Libertate nu a reușit să câștige însă suficiente voturi pentru a avea majoritate. Alianţa lui Timmersmans şi liberalii de centru dreapta, care completează podiumul la acest scrutin, au anunţat că exclud orice colaborare. 

O eventuală guvernare condusă de Geert Wilders ar avea consecinţe nefaste şi la București. Șansele ca politicianul să susțină aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen sunt minime. În 2013, preşedintele partidului de extremă dreapta a protestat în fața Ambasadei României din Olanda, unde cerea ca Guvernul său să refuze accesul muncitorilor din ţara noastră şi din Bulgaria. 

Geert Wilders, şeful Partidului pentru Libertate: "Mi-ar plăcea să punem poliţişti şi gardieni la graniţă şi să le ţinem închise. Olanda va fi inundată, la fel şi Germania, ne aşteptăm ca numărul de români şi bulgari să se dubleze. Pentru foarte puțini bani, vor munci foarte mult aici, muncă pe care olandezii pot să o facă."

Iar cu 4 ani mai devreme, fondatorul Partidului pentru Libertate, a susținut că România și Bulgaria ar trebui excluse din Uniunea Europeană, din cauza corupției. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Vești proaste pentru România după ce "Donald Trump al Olandei" a câștigat alegerile parlamentare. Geert Wilders nu ne vrea în Schengen sau chiar UE