Antena Meniu Search
x

Video Protestele din Belgrad continuă. Zeci de mii de oameni s-au adunat pe străzi în cea mai mare manifestaţie faţă de alegerile parlamentare

Protestele faţă de alegerile parlamentare continuă la Belgrad. Zeci de mii de oameni s-au adunat pe străzile oraşului în cea mai mare manifestaţie de până acum.

de Redactia Observator

la 31.12.2023, 10:42

Vezi și

Ei susţin că au fost fraude masive la alegerile câştigate de partidul președintelui Aleksandar Vucic pe data de 17 decembrie. Opoziţia susţine că au existat multe nereguli la alegeri - alegători sârbi din Bosnia ar fi votat ilegal la Belgrad.

Studenţii au blocat străzile din Belgrad

Autoritățile sârbe neagă însă orice fel de acuzaţie. Mai mulţi studenţi au blocat recent una dintre principalele artere ale Belgradului şi au cerut renumărarea voturilor.

Protestatarii care fluturau steaguri sârbeşti şi ţineau un banner pe care scria "Nu acceptăm", adunaţi în faţa hotelului Moskva, un hotel de referinţă, au aclamat-o pe Marinika Tepic, lider al alianţei de opoziţie Serbia împotriva Violenţei, care se află în greva foamei din 18 decembrie pentru a protesta faţă de rezultatul alegerilor.

Pe acelaşi subiect

Vicepreşedintă a Partidului Libertăţii şi Justiţiei, Marinika Tepić, care provine din comunitatea românească din Serbia, a venit pe scenă sprijinită de doi colegi şi s-a adresat mulţimii la mitingul de lângă fântâna Terazije într-o stare vizibil proastă, dar cu zâmbetul pe buze şi cu lacrimi în ochi. "Îmi pare rău că nu pot şi nu am prea multe să spun. Dar am spus deja totul, că aceste alegeri trebuie să fie anulate", a spus Tepić, după care a coborât de pe scenă cu ajutorul colegilor săi. Ea a fost transportată imediat la terapie intensivă, a anunţat Partidul Libertate şi Justiţie, potrivit presei sârbe, scrie news.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Radomir Lazović, unul dintre colegii de alianţă ai Marinikăi Tepic, s-a adresat şi el mulţimii. "Este extrem de dificil pentru mine să fiu nevoit să vorbesc în faţa Marinikăi, aş prefera ca ea să vă spună tot ce ştie. Ea vă spune toate acestea cu sacrificiul ei. La începutul secolului al XX-lea, femeile au luptat pentru dreptul lor de vot. Astăzi, în secolul XXI, Marinika este în grevă pentru a lupta pentru dreptul la vot atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Femeile sunt eroinele noastre", a spus Lazović, citat de presa locală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Protestele din Belgrad continuă. Zeci de mii de oameni s-au adunat pe străzi în cea mai mare manifestaţie faţă de alegerile parlamentare