Antena Meniu Search
x

Video Protocol bine stabilit pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Primul ritual va fi unul scoțian

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a se va face după un protocol stabilit cu ani înainte. Pentru că suverana s-a stins la Balmoral, primul ritual de înmormântare va fi unul scoţian. De acolo, trupul neînsufleţit va fi transportat la Edinburgh, în cel mai mic palat al Casei Regale. Apoi va fi adus la Londra, cel mai probabil cu ajutorul unui tren. Înmormântarea va avea loc la 10 zile de la data decesului.

de Redactia Observator

la 09.09.2022, 08:52

Vezi și

După călătoria prin Marea Britanie, trupul Reginei va fi depus în sala tronului din Palatul Buckingham, care are vedere spre curtea interioară. După cinci zile de la deces, sicriul va fi mutat la Westminster Hall, unde va rămâne timp de patru zile şi va fi accesibil publicului timp de 23 de ore pe zi. Cea mai mare procesiune va avea loc la Palatul Buckingham, la care Poliţia din Londra se aşteaptă să participe peste un milion de oameni.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va avea loc în a zecea zi de la deces

Înmormântarea Suveranei Marii Britanii va avea loc în a zecea zi de la deces. Atunci se va acorda o zi liberă, magazinele vor rămâne închise sau vor avea program scurt, iar bursa nu va funcţiona.

În privinţa succesiuni la tron, aceasta are loc astăzi. Charles va fi proclamat rege, iar - la ora 11.00 - steagurile lăsate în bernă aseară vor fi ridicate. Anunţul a fost făcut de Casa Regală, care a stabilit inclusiv modul de comunicare online. Site-ul Monarhiei va avea fundal negru, în timp ce paginile de socializare ale departamentelor guvernamentale vor afişa un banner negru şi îşi vor prezenta emblemele la fotorgafiile de profil. De asemenea, sunt interzise orice postări care nu sunt urgente. Mai mult, retweet-urile sunt interzise, dacă nu primesc aprobarea şefului de comunicaţii al Guvernului.

Pe acelaşi subiect

Nu sunt singurele detalii fixate de Monarhia britanică. Potrivit protocolului, toţi membrii personalului de la Palatul Buckingham trebuie să poarte o panglică de culoare neagră pe brațul stâng, care nu trebuie să depășească sub nicio formă lățimea de 8,25 centimetri.

Există reguli inclusiv pentru televiziuni. În clipa în care transmit mesajul privind moartea reginei, sunt obligate să-şi întrerupă emisia, iar prezentatorii sunt obligaţi să poarte ţinute negre. 

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham, după ce în cursul zilei de miercuri starea ei de sănătate s-a deteriorat. Regina s-a stins la Castelul Balmoral din Scoția. Fusese plasată sub supraveghere medicală, iar ultimele clipe le-a petrecut în liniște și seninătate, alături de familie. Fiul ei, Prințul Charles, va prelua tronul Regatului Unit și va deveni Regele Charles al III-lea. Ultima apariție publică a Reginei a fost pe 6 septembrie 2022, atunci când i-a cerut noului lider al Partidului Conservator, Liz Truss, să formeze un nou Guvern. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Protocol bine stabilit pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Primul ritual va fi unul scoțian