Antena Meniu Search
x

Pușcașul marin care a sufocat un bărbat de culoare în metroul din New York, arestat și acuzat de crimă. Proteste după moartea lui Jordan Neely

Daniel Penny, un veteran al marinei americane acuzat de moartea Jordan Neely, un bărbat de culoare, în metroul din New York la începutul acestei luni, s-a predat poliției după ce a fost acuzat de omor din culpă, conform CNN. Imaginile tragediei au devenit virale la începutul acestei luni și au surprins momentul în care veteranul îl sufocă pe Neely. De la incidentul tragic mai multe proteste au avut loc, soldate cu zeci de arestări.

de Redactia Observator

la 12.05.2023, 17:29

Pușcașul marin care a sufocat un bărbat de culoare în metroul din New York, arestat și acuzat de crimă. Moartea lui Jordan Neely a dus la proteste în SUA - Profimedia

"Nu putem furniza informații suplimentare până când nu a fost prezentat în fața Curții Penale din Manhattan, ceea ce ne așteptăm să aibă loc vineri", a declarat un purtător de cuvânt al Procuraturii. Avocații lui Penny au declarat că sunt încrezători în cazul lor și au spus că clientul lor și-a riscat viața cei din jurul său în incidentul de la metrou.

"Când domnul Penny, un veteran al Marinei, a intervenit pentru a se proteja pe sine și pe ceilalți newyorkezi, siguranța sa nu a fost asigurată", a declarat firma de avocatură Raiser and Kenniff, PC. "Și-a riscat viața și siguranța pentru binele celorlalți pasageri. Rezultatul nefericit a fost moartea neintenționată și neprevăzută a Domnului Neely."

Momentul șocant, surprins de martori

Penny l-a imobilizat pe Neely, în vârstă de 30 de ani, într-un metrou din Manhattan, după ce Neely a început să strige că îi este foame, sete și că nu are pentru ce să trăiască. Ulterior, bărbatul de culoare a fost declarat mort într-un spital. Moartea sa a fost considerată omor din culpă, autoritățile subliniind că nu a existat premeditare în acest caz și că vinovăția veteranului urmează să fie stabilită în justiție. Neely a "acționat haotic" înainte de incident, dar nu a atacat pe nimeni în tren înainte de a fi sufocat, a declarat un martor.

Pe acelaşi subiect

Moartea lui Neely a stârnit proteste și a atras atenția asupra situației persoanelor fără adăpost din SUA și problemelor de sănătate mintală. Decizia de a-l pune pe veteran sub acuzare a venit joi după-amiază, după ce biroul procurorului districtului Manhattan  a obținut declarațiile martorilor care se aflau în tren, precum și înregistrarea video a incidentului, potrivit surselor apropiate cazului.

Familia lui Neely a criticat "indiferența" lui Penny și a cerut încarcerarea acestuia. "Nu știa nimic despre trecutul lui Jordan când și-a înfășurat intenționat brațele în jurul gâtului lui Jordan", au spus avocații familiei. Neely, care a devenit cunoscut pentru interpretarea lui Michael Jackson, a avut probleme de sănătate mintală din 2007, odată cu uciderea brutală a mamei sale.

Daniel Penny este un pușcaș marin veteran, potrivit registrelor militare. A fost sergent și a făcut parte din această armă a armatei SUA din 2017 până în 2021, iar ultima sa misiune de serviciu a fost la Camp Lejeune din Carolina de Nord. Avocații săi au declarat săptămâna trecută că Neely a "amenințat" pasagerii, iar Penny și alții "au acționat pentru a se proteja". "Daniel nu a intenționat niciodată să-i facă rău Domnului Neely", au adăugat aceștia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
sua
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Pușcașul marin care a sufocat un bărbat de culoare în metroul din New York, arestat și acuzat de crimă. Proteste după moartea lui Jordan Neely