Antena Meniu Search
x

Video Momentul şocant în care un american este ucis din greşeală de poliţişti. Agenţii l-au împuşcat deşi au fost anunţaţi că sunt la adresa greşită

Autoritățile din nord-vestul statului New Mexico au făcut publice imaginile de pe camerele corporale ale unor ofițeri de poliție care au deschis focul şi au ucis un proprietar după ce s-au prezentat la adresa greșită, în urma unui apel pentru violenţa domestică. 

de Redactia Observator

la 17.04.2023, 22:39

Vezi și

Videoclipul făcut public de Departamentul de Poliție Farmington – la o săptămână după incidentul din 5 aprilie – arată mai mulţi ofițeri sosind la proprietatea bărbatului. Au mers până la ușa din față, trecând pe lângă adresa care era afișată pe casă și iluminată de o lumină exterioară, au bătut la ușă și au anunțat că sunt acolo.

În timp ce mai bat de încă două ori, ofițerii pot fi auziți cerând unui dispecer să confirme adresa și să-i spună apelantului să vină la ușă. Dispeceratul indică adresa unei locuințe de vizavi. La scurt timp după aceea, proprietarul casei, care era înarmat, a deschis ușa, iar ofițerii au început imediat să tragă. Bărbatul poate fi văzut căzând la pământ, relatează CBS News.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

"Au fost împușcături în casă și tatăl meu este mort"

După aproximativ un minut, o femeie poate fi auzită țipând în casă și se aude mai multe focuri de armă. Autoritățile au transmis că soția bărbatului a întors focul, fără să știe cine era afară, determinând ofițerii să tragă din nou. Ea nu a fost rănită, dar a putut fi auzită țipând și plângând după ce a fost tras a doua salvă de focuri.

Dispecerii au primit și un apel frenetic la 911 de la fiica bărbatului, spunând că a auzit bubuituri și apoi focuri de armă și că tatăl ei are nevoie de ajutor. "Au fost împușcături în casă și tatăl meu este mort", le spune ea dispecerilor 911. Ea și alți doi copii se aflau în casă în momentul incidentului.

Videoclipul a arătat o scenă haotică care a izbucnit la aproximativ 4 minute după ce ofițerii au ajuns pentru prima dată la adresa greșită. Odată ce focul de armă s-a oprit, s-au putut auzi sirenele maşinilor pe măsură ce soseau mai mulți ofițeri de poliţie.

Soția proprietarului poate fi auzită implorând ofițerii să o ajute. "Ajutor! Cineva mi-a împușcat soțul. Te rog! Te rog! Copiii mei sunt la etaj", a spus ea. Ofițerii îi cereau să iasă afară, iar unul dintre ei a strigat ca aceasta să fie încătuşată, în timp ce era condusă departe de casă.

Poliţiştii îşi cer scuze şi transmit condoleanţe familiei

De ce ofițerii au mers la adresa greșită rămâne parte a unei investigații în curs, a spus poliția din Farmington. Șeful poliției, Steve Hebbe, a declarat într-o conferință de presă vineri că departamentul a lansat videoclipul din dorința de a fi deschis și transparent cu privire la ceea ce el a numit o zi întunecată pentru forțele de poliție și pentru familia proprietarului, care a fost identificat ca fiind Robert Dotson, în vârstă de 52 de ani.

"Videoclipul începe prin faptul că nu începem bine și mergem la adresa greșită", a spus Hebbe. "Dar se termină, sincer, cu ceva ce pur și simplu nu vezi foarte des, cu Dodson care iese cu o armă și apoi o îndreptă către ofițeri". Departamentul a spus că videoclipul a fost, de asemenea, revizuit de familia Dotson și de avocatul lor înainte de a fi făcut public. "Toţi din cadrul Departamentului de Poliție Farmington recunoaștem gravitatea acestui incident. Vom face tot posibilul pentru a înțelege mai pe deplin ce s-a întâmplat aici", a spus Hebbe.

"Încă o dată, dorim să transmitem condoleanțe pentru familia Dotson și, în calitate de șef al poliției, doresc să vă transmit cât de rău îmi pare că a avut loc această tragedie. Vom continua să oferim mai multe detalii pe măsură ce le vom avea".

Trei ofițeri au fost puși în concediu administrativ plătit în așteptarea unei anchete în curs. Ofițerii nu au fost identificați. Cazul vine pe fondul unei decizii în curs de desfășurare în întreaga țară cu privire la utilizarea forței de către oamenii legii. Biroul de Investigații al Poliției de Stat continuă să examineze cazul, spunând că constatările vor fi transmise procurorului districtual pentru o revizuire ulterioară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Momentul şocant în care un american este ucis din greşeală de poliţişti. Agenţii l-au împuşcat deşi au fost anunţaţi că sunt la adresa greşită