Antena Meniu Search
x

Video Momentul şocant în care un bărbat este sufocat până la moarte la metrou, în New York. Un fost puşcaş marin l-a ţinut la pământ timp de 3 minute

Incident şocant la metroul din New York. Un pasager a murit după ce a fost sufocat de către un alt bărbat. Întregul moment a fost surprins de mai multe persoane care se aflau în acel moment în vagon, relatează BBC

de Redactia Observator

la 04.05.2023, 12:17

Momentul şocant în care un bărbat este sufocat până la moarte la metrou, în New York. Un fost puşcaş marin l-a ţinut la pământ timp de 3 minute
Momentul şocant în care un bărbat este sufocat până la moarte la metrou, în New York. Un fost puşcaş marin l-a ţinut la pământ timp de 3 minute - Juan Vazquez/Paul Martinka

Oficialii spun că moartea lui Jordan Neely a fost cauzată de omucidere, în urma sufocării. Imaginile surprinse de martori îl arată pe Neely, în vârstă de 30 de ani, luptându-se să scape din mâinile bărbatului care îl ţine imobilizat la pământ.

Poliția l-a chestionat și l-a eliberat pe puşcaşul marin în vârstă de 24 de ani, cel care l-a omorât pe bărbat. Omucidere înseamnă un deces cauzat de o altă persoană, dar nu este neapărat o crimă. Acum revine poliției și procurorilor să stabilească dacă acuzațiile sunt justificate.

"Ca parte a investigației noastre riguroase în desfășurare, vom analiza raportul examinatorului medical, vom evalua toate înregistrările video și foto disponibile, vom identifica și intervieva cât mai mulți martori posibil și vom obține dosare medicale suplimentare", a declarat un purtător de cuvânt al procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg. "Această investigație este gestionată de procurori cu experiență înaltă și vom oferi o actualizare atunci când există informații publice suplimentare de partajat", a adăugat el.

Incidentul s-a petrecut luni după-amiază în trenul de pe linia F în secțiunea SoHo din Manhattan. Miercuri, a avut loc un miting pentru domnul Neely pe peronul trenului, în apropierea locului unde a murit. "Dreptate pentru Jordan Neely", a scandat mulțimea, potrivit CBS. 

Pe acelaşi subiect

Momentul în care bărbatul a fost ţinut la pământ

Un videoclip care a fost surprins de un jurnalist independent în metrou îl arată pe fostul puşcaş marin ținându-l pe bărbatul de 30 de ani în jurul gâtului timp de două minute și 55 de secunde. Alți doi oameni sunt, de asemenea, văzuți reținându-i brațele. Ulterior, toți trei l-au dat drumul bărbatului, care este apoi văzut întins nemișcat pe podea.

Surse din poliție au declarat partenerului american de știri al BBC, CBS, că bărbatul care a murit arunca gunoaie și țipa la pasageri. Neely făcuse "carieră" din a-l imita pe Michael Jackson și locuia pe străzi, potrivit presei americane.

Ofițerii au ajuns la fața locului în jurul orei 14:27, ora locală (19:27 BST) și l-au găsit pe bărbat inconştient. Ulterior, a fost dus la spital, unde a fost declarat decedat.

Juan Alberto Vazquez, jurnalistul independent care a filmat incidentul, a declarat pentru New York Times că bărbatul decedat țipa în tren înainte de a fi sufocat. "Nu am mâncare, nu am băutură, m-am săturat", a țipat bărbatul, potrivit domnului Vazquez. "Nu mă deranjează să merg la închisoare și să fac închisoare pe viață. Sunt gata să mor".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Martorii nu se aşteptau la un astfel de deznodământ

El a adăugat că pasagerul era înspăimântător, dar nu a agresat pe nimeni. La momentul incidentului, Vasquez a spus că nu crede că bărbatul va muri. "Nimeni dintre noi nu s-a gândit la asta", a spus el pentru New York Times. "Se mișca și se apăra".

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a numit videoclipul "profund deranjant și care provoacă teamă oamenilor". Ea a spus că statul va colabora cu orașul pentru a determina dacă lipsa de adăpost și accesul la serviciile de sănătate mintală "au fost un factor în acest caz".

De asemenea, Primăria a emis un comunicat în care spune că, în ciuda numeroșilor factori necunoscuți, "știm că aici sunt grave probleme de sănătate mintală în joc".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Momentul şocant în care un bărbat este sufocat până la moarte la metrou, în New York. Un fost puşcaş marin l-a ţinut la pământ timp de 3 minute