Antena Meniu Search
x

„Putem muri, dar am vrut să fim împreună înainte să se întâmple asta”. Un cuplu din Ucraina a spus “Da” chiar în timpul invaziei ruse

„La bine şi la rău”. La asta s-au gândit doi tineri din Kiev, Ucraina, care au decis să îşi unească destinele în plină invazie rusească.

de Monica Palade

la 25.02.2022, 14:42

„Putem muri, dar am vrut să fim împreună înainte să se întâmpla asta”. Un cuplu din Ucraina a spus “Da” chiar în timpul invaziei ruse - CNN

Nu a fost ziua nunții pe care şi-ar fi dorit-o, dar au vrut să fie împreună şi în vremurile grele şi poate, cine ştie, nu vor mai apuca să se bucure de ziua de mâine. În sunete de sirene, Yaryna Arieva și iubitul ei, Sviatoslav Fursin, s-au grăbit să se căsătorească.

„A fost foarte înfricoșător”, a declarat Arieva, care s-a căsătorit cu partenerul ei la mănăstirea Sf. Mihail din Kiev. „Este cel mai fericit moment din viața ta, iar apoi ieși și auzi asta”, a mai spus tânăra, deputat în Consiliul orașului Kiev pentru CNN.

Cei doi doreau să se căsătorească pe 6 mai şi să sărbătorească momentul la un restaurant cu o „terasa foarte, foarte drăguță” cu vedere la râul Nipru. „Doar noi, râul și lumini frumoase”, a mai spus tânăra de 21 de ani.

Nuntă în vreme de război

Pe acelaşi subiect

Dar toate acestea s-au schimbat când președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară în Ucraina , iar invazia a început cu câteva ore înainte de zori, cu o serie de atacuri cu rachete. S-a răspândit rapid în centrul și estul Ucrainei, în timp ce forțele ruse au atacat țara din trei părți, dând peste cap vieţile a zeci de milioane de ucraineni.

Cei doi tineri, care s-au întâlnit în octombrie 2019 la un protest în centrul Kievului, au decis că vor să se căsătorească pentru că nu sunt siguri ce le rezervă viitorul. "Situația este grea. Vom lupta pentru pământul nostru", a spus Arieva. „Putem muri, dar am vrut să fim împreună înainte de a se întâmpla asta”.

Pregătiţi să moară

După nunta lor, Arieva și Fursin, 24 de ani, un inginer software, s-au pregătit să meargă la Centrul de Apărare Teritorială local pentru a-și uni eforturile şi a ajuta la apărarea țării. "Trebuie să o protejăm. Trebuie să protejăm oamenii pe care îi iubim și pământul pe care trăim. Sper să fie bine, dar voi face tot ce pot pentru a-mi proteja pământul”, a declarat Arieva. Tânăra nu ştie deocamdată ce sarcină le va fi repartizată. „Poate că ne vor oferi arme și vom merge să luptăm. Poate că vom ajuta cu altceva. Ei vor decide", a mai spus proaspăta mireasă.

Arieva și-a descris soțul drept „cel mai bun prieten al ei de pe pământ” și spune că speră că într-o zi își vor putea sărbători căsătoria. „Poate că vor ieși din țara noastră și vom putea sărbători în mod normal. Sper doar că totul va decurge normal și vom avea pământul nostru, ne vom avea țara în siguranță și fericită fără ruși în ea”, a completat Arieva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » „Putem muri, dar am vrut să fim împreună înainte să se întâmple asta”. Un cuplu din Ucraina a spus “Da” chiar în timpul invaziei ruse