Antena Meniu Search
x

Putin a dezvăluit cum a decurs planul secret de anexare a Crimeei

Vladimir Putin a vorbit, în exclusivitate, despre întrunirea secretă în care s-a stabilit anexarea peninsulei Crimeea

Vladimir Putin a vorbit, în exclusivitate, despre întrunirea secretă în care s-a stabilit anexarea peninsulei Crimeea

Liderul de la Kremlin a povestit că discuţia din februarie 2014 a avut ca scop iniţial crearea unui plan pentru salvarea preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, care fusese nevoit să fugă din cauza protestelor de stradă. Peninsula a fost anexată formal în martie 2014, o acţiune nerecunoscută internaţional şi pentru care Rusia încă îndură sancţiuni economice din partea Uniunii Europene şi a Statelor Unite.

„Am invitat la Kremlin şefii serviciilor noastre secrete şi pe ministrul Apărării şi le-am dat sarcina să salveze viaţa preşedintelui ucrainean. Altfel, aveau să-l distrugă. A fost între 22 şi 23 februarie. Am vorbit până la 7.00 dimineaţa. Când plecam, le-am spus colegilor mei: trebuie să începem procesul de a aduce Crimeea înapoi la Rusia”, a declarat Vladimir Putin.

La 16 martie a fost organizat un referendum în cadrul caruia majoritatea vorbitoare de limba rusă a votat pentru independenţa de Ucraina. La 21 martie, presedintele Vladimir Putin a semnat documentele oficiale prin care provincia ucraineană era alipită la Rusia, informează activenews.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Putin a dezvăluit cum a decurs planul secret de anexare a Crimeei