Antena Meniu Search
x

Video Putin a sărbătorit "victoria" în Ucraina cu un concert și cu un discurs dur la adresa Occidentului: "Ei discriminează, împart popoarele în clase"

O anexare cu cântec, asta a oferit Vladimir Putin ruşilor şi lumii întregi. Ţarul de la Kremlin a pecetluit revendicarea teritoriilor ucrainene cu un discurs furibund la adresa Occidentului. În ciuda realităţii din teren, Putin susţine că a câştigat războiul. Analiştii cred că acesta încearcă să îngheţe temporar conflictul pentru că a dus ţara la capătul puterilor şi nu mai poate suporta alte înfrângeri.

de Redactia Observator

la 01.10.2022, 20:04

Vezi și

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "Respiraţi adânc şi aşteptaţi comanda mea! La trei! Unu, doi, trei. Ura! Ura! Ura!"

Şi distracţia e la comandă. Vladimir Putin le cere ruşilor să-şi strige aşa-zisa victorie, atât de tare încât să se audă şi în regiunile anexate

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "Putem spune că Rusia nu îşi deschide doar uşile casei pentru fraţii şi surorile noastre, ci şi inima. Bine aţi venit acasă!"

Manifestaţia cu zecii de mii de ruşi aduşi cu autobuzele la Moscova, muzică patriotică în boxe şi steagurile Rusiei fluturând a culminat cu apariţia lui Putin pe scenă ca un star.  Patru regiuni cam cât Portugalia şi-a arogat ieri Vladimir Putin în sala Sfântul Gheorghe din Palatul Kremlinului. 

Pe acelaşi subiect

"Rusia! Rusia!"

Discursul lui Putin indică începutul unui nou război Rece

Anexarea a fost consfiinţită printr-un discurs furibund la adresa Occidentului. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "Occidentul este gata să facă orice pentru a păstra sistemul neocolonial care îi permite să paraziteze, să jefuiască lumea. Elitele occidentale sunt ceea ce au fost și așa au rămas - colonialiste. Ei discriminează, împart popoarele în clase."

Cosmin Popa, istoric: "Poate fi considerat discursul drept momentul de oficializare a noului război rece." 

 Liderul de la Kremlin a acuzat Occidentul că tipăreşte bani ca să acopere criza de energie şi inflaţia. "Politicienii din Europa trebuie să-şi convingă cetăţenii să mănânce mai puţin, să se spele mai rar, să se îmbrace mai gros acasă", a adăugat acesta.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "Nu poți hrăni pe nimeni cu bani de hârtie - ai nevoie de mâncare și nici cu aceste capitalizări umflate nu vei încălzi pe nimeni - e nevoie de energie." 

În replică, Ucraina a anunţat că depune o cerere de aderare rapidă la NATO. Semnalele sunt că Alianţa nu vrea să devină propriu zis parte din conflict. 

Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO: "Această înhăţare de teritoriu este ilegală şi nelegitimă. În continuare, acesta este un război brutal dus de Rusia împotriva Ucrainei şi nu schimbă cu nimic angajamentul nostru de a sprijini Ucraina. NATO nu este parte din conflict, dar vom sprijini Ucraina."

Sărbătoarea şi spiritul belicos de la Moscova nu se regăsesc însă şi pe front. Ucraina a mai capturat două sate din apropiere de oraşul Lîman, localitate cu importanţă strategică uriaşă pentru regiunea Donbas şi estul Ucrainei. 

"Mobilizarea şi referendumul au importanţă doar pentru ei, pentru ruşi. Pentru noi, situaţia rămâne la fel, vom continua să ne luptăm cu ei."

Ucrainenii îi acuză pe ruşi că au bombardat un convoi umanitar, ucigând zeci de civili, în apropiere de Zaporojie. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: "Au cântat în piaţă. Vorbeau despre Zaporojie când ei pus la care grozăvia din Zaporojie. Inuman."

După ce au pus mâna pe cea mai mare centrală nucleară din Europa, ruşii l-au arestat pe directorul ucrainean. Rusia ar încerca să transfere centrala de la Zaporojie firmei de energie Rosatom şi pentru asta are nevoie de semnăturile angajaţilor cheie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Putin a sărbătorit "victoria" în Ucraina cu un concert și cu un discurs dur la adresa Occidentului: "Ei discriminează, împart popoarele în clase"