Antena Meniu Search
x

Putin arată ca un hamster și este grav bolnav, susține un jurnalist britanic în noua lui carte

Putin „pare a fi grav bolnav”, cu obrajii umflați ca un hamster, crede John Sweeney, un jurnalist britanic de investigații. Sweeney susține, în cartea sa care urmează să fie lansată pe 21 iulie, că liderul rus ar fi otrăvit cu steroizi, scrie Newsweek

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 18.07.2022, 14:01

Putin arată ca un hamster și este grav bolnav, susține un jurnalist britanic în noua lui carte
Putin arată ca un hamster și este grav bolnav, susține un jurnalist britanic în noua lui carte - Getty Images

În cartea sa „Killer in the Kremlin”, Sweeney descrie schimbările de înfățișare ale liderului rus care îl sperie. Jurnalistul pune schimbările pe seama steroizilor, notând că președintele rus ar fi început tratamentele cu ani în urmă, pentru a-și vindeca durerile de spate, cauzate de un accident de călărie. Potrivit lui Sweeney, excesul de steroizi i-ar fi cauzat mai multe probleme de sănătate.

„Este posibil ca Vlad Otrăvitorul să fi sfârșit prin a se otrăvi pe sine însuși? Este”, a scris Sweeney. “Nu este bine deloc și asta ridică următoarea întrebare. Vladimir Putin, știind că nu mai are mult de trăit, ne-ar omorî pe toți?”

Jurnalistul povestește că, în 2014 când l-a întâlnit pe președintele rus, acesta părea “suplu” și vorbea cu calm. Dacă în urmă cu câțiva ani, Putin „arăta ca un dihor sau o reptilă”, cu fața subțire, „Putin din 2022 arată ca un hamster cu obrajii umflați”. 

Ar fi putut Putin, acuzat că își otrăvește opozanții și criticii, să se otrăvească neintenționat? Jurnalistul britanic crede că ar putea fi posibil. „O asemenea soartă ar putea fi de-a dreptul ironică dacă pacientul de la Kremlin n-ar avea controlul asupra celui mai mare arsenal din lume de arme nucleare, oricât de ruginite ar fi ele. Dar îl are”.

Pe acelaşi subiect

Speculații despre starea de sănătate a liderului rus

Fotografiile cu Vladimir Putin întâlnindu-se cu medici de top sunt analizate în detaliu, fiecare gest este pus sub microscop: se sprijină de masă din cauza durerilor în timpul unei întâlniri cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, la sfârșitul lunii aprilie? Fața lui umflată este un semn al consumului de steroizi, așa cum a susținut fostul ministru de Externe Lord Owen, în martie? Zvonurile despre starea de sănătate a liderului de la Kremlin devin tot mai specifice, gata să îmbrățișeze teoriile conspirației despre “o răzbunare divină” sau o lovitură de stat pentru a pune capăt războiului.

La începutul lunii mai, șeful serviciilor secrete ucrainene a declarat, într-un interviu pentru Sky News, că Vladimir Putin este foarte bolnav de cancer. Liderul de la Kremlin se află într-o „stare psihică şi fizică foarte proastă şi este foarte bolnav”, având cancer, dar şi alte afecţiuni, susține generalul ucrainean. 

Totodată, un oligarh apropiat de Kremlin susține, într-o înregistrare secretă obținută de publicația New Lines Magazine, că președintele rus ar suferi de o formă de cancer de sânge. Noi speculații privind starea de sănătate a șefului de stat au fost amplificate și după absența acestuia de la evenimentul său preferat din Rusia, când utilizatorii de internet au observat, într-o înregistrare video, că Putin ar avea niște pete în obraji.

În luna mai 2022, site-ul de investigații Proekt scria că Vladimir Putin ar avea cancer de tiroidă. Jurnaliștii au publicat o listă cu specialiștii care l-ar fi vizitat pe liderul de la Kremlin, la Soci. Potrivit acestora, un medic specializat în cancer tiroidian l-ar fi vizitat de 35 de ori. Ulterior, Kremlinul a negat că președintele rus ar avea probleme de sănătate.

Putin va împlini 70 de ani la începutul lunii octombrie, iar atenția starea sa sănătate va reprezenta un interes major pentru opinia publică și va continua să prezinte un interes din ce în ce mai mare pe măsură ce liderul rus va înainta în vârstă, scrie The Guardian. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Putin arată ca un hamster și este grav bolnav, susține un jurnalist britanic în noua lui carte