Antena Meniu Search
x

Video Putin are noi motive de supărare: Cum i-ar putea strica planurile vizita lui Macron în China

Vladimir Putin acuză serviciile de informații occidentale că se află în spatele atacurilor teroriste din Rusia şi le-a ţinut morală ambasadorilor străini. I-a spus reprezentantei Statelor Unite că ţara ei este de vină pentru invazia Urainei. Liderul de la Kremlin ar putea avea şi mai multe motive de supărare. Preşedintele Franţei este în China pentru a-l convinge pe Xi Jinping să contribuie la o soluţie de pace

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 22:01

Vezi și

Vladimir Putin i-a adunat pe noii ambasadori în Rusia într-una dintre sălile poleite cu aur de la Kremlin. I-a ţinut la o distanţă de câţiva metri invocând siguranţa sanitară, apoi le-a predat o lecţie de istorie în stilu-i caracteristic. Cel mai mult a avut de pătimit Lynne Tracy, noul ambasador al Statelor Unite în Rusia.  

Vladimir Putin, președintele Rusiei: Folosirea de către Statele Unite în politica sa externă a unor instrumente precum sprijinul pentru așa-numitele "revoluții de culoare", sprijin în acest sens pentru lovitura de stat de la Kiev în 2014, a dus, în cele din urmă, la criza ucraineană de astăzi. 

Nici noul ambasador al Uniunii Europene nu a scăpat de critici. Putin i-a spus că relațiile dintre Moscova şi Bruxelles s-au degradat și a acuzat blocul comunitar că a inițiat o confruntare geopolitică cu Rusia. Ameninţările vin la nicio o zi după ce s-a trezit că are de apărat o graniţă dublă cu NATO, după ce Finlanda a devenit membru al Alianţei

Macron vrea să-l convingă pe Xi Jinping să oprească războiul din Ucraina

Pe acelaşi subiect

Chiar în timp ce el îi primea pe noii ambasadori, la Beijing sosea preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, care vrea să facă pace în Ucraina cu ajutorul Chinei, cel mai mare aliat al Rusiei. 

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Voi aborda acest subiect, probabil aţi înţeles, mâine şi poimâine în discuţiile cu domnul preşedinte. Voi încerca să implic China în această responsabilitate comună pentru pace şi stabilitate. 

În Europa, Volodimir Zelenski a fost întâmpinat cu covorul roşu în Polonia şi a primit Ordinul Vulturul Alb, cea mai importantă decoraţie. Mai important este însă ajutorul militar promis. Guvernul de la Varşovia trimite încă şase avioane de luptă MiG-29, pe lângă cele opt care au fost livrate deja armatei ucrainene. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Nu ați abandonat Ucraina. Aţi fost alături de noi, umăr lângă umăr, şi suntem recunoscători pentru asta. Relaţia ţărilor noastre este una istorică. 

Pe front, armata lui Zelenski se pregăteşte de marea contraofensivă asupra teritoriilor ocupate de Rusia. Oficialii au îndemnat localnicii rămaşi să părăsească zonele vizate şi să-şi găsească refugiu în alte ţări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Putin are noi motive de supărare: Cum i-ar putea strica planurile vizita lui Macron în China