Meniu
Search
x

Putin face prima călătorie în străinătate de la declanșarea războiului din Ucraina. Liderul rus va vizita două state ex-sovietice

Vladimir Putin va vizita două mici state ex-sovietice din Asia Centrală, a anunțat duminică televiziunea de stat rusă, în ceea ce ar fi prima călătorie cunoscută a liderului rus în străinătate de când a ordonat invazia Ucrainei, informează Reuters.

De Redactia Observator la 26.06.2022, 18:31

Potrivit postului de televiziune de stat Rusia 1, Putin va vizita Tadjikistanul și Turkmenistanul și apoi se va întâlni cu președintele indonezian Joko Widodo pentru discuții la Moscova.

La Dușanbe, Putin se va întâlni cu președintele tadjik Imomali Rakhmon, un aliat apropiat al Rusiei și cel mai longeviv conducător al unui fost stat sovietic. La Ashgabat, el va participa la un summit al națiunilor din regiunea caspică, care îi va include pe liderii din Azerbaidjan, Kazahstan, Iran și Turkmenistan, a precizat Pavel Zarubin, corespondentul la Kremlin al postului de televiziune.

Ultima călătorie cunoscută a lui Putin în afara Rusiei a fost o vizită la Beijing la începutul lunii februarie, unde el și președintele chinez Xi Jinping au anunțat un tratat de prietenie cu câteva ore înainte ca ambii să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Putin face prima călătorie în străinătate de la declanșarea războiului din Ucraina. Liderul rus va vizita două state ex-sovietice