Antena Meniu Search
x

Putin, învelit cu o pătură la parada militară din Piaţa Roşie. Ruşii au anulat şi Avionul Apocalipsei din cauza vremii

La Parada de Ziua Victoriei de la Moscova, Vladimir Putin nu a declarat oficial război Ucrainei şi nici nu a anunţat mobilizarea rezerviştilor cum anticipau analiştii occidentali.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 09.05.2022, 12:41

Vezi și

În schimb într-un discurs plin de afirmaţii false, liderul de la Kremlin a dat din nou vina pe Occident pentru războiul din Ucraina şi a transmis că Moscova este în conflict cu NATO. 

Rusia îşi apără teritoriul de invazia Vestului. Aşa şi-a motivat din nou Putin războiul din Ucraina, care a ucis zeci de mii de oameni de ambele părţi în cele 75 de zile de la începutul conflictul. Declaraţia a fost făcută din faţa Mausoleului Lenin, de unde liderul de la Kremlin a sărbătorit 77 de ani de la Victoria Rusiei asupra nazismului. Peste 14 mii de militari au defilat în Piaţa Roşie, alături de sute de tancuri şi blindate. Parade militare ruseşti au avut loc şi în alte 27 de oraşe din Rusia, dar şi în capitala Belaruslui. 

Ruşii au anulat showul aviatic de la paradă din cauza vremii. Urma să zboare Avionul Apocalipsei

Showul aviatic la care trebuie să-şi facă apariţia Avionul Apocalipsei a fost suspendat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, potrivit lui Dmitri Peskov. La Moscova erau 9 grade şi condiţii de ploaie. Ria Novosti, agenţie de propagandă a statului, a publicat chiar un clip în care Vladimir Putin este învelit cu o pătură pe picioare în timp ce asista la parada militară. La eveniment nu a participat niciun lider străin.

Pe acelaşi subiect

Vestul a sărbătorit, ieri 77 de ani de la victoria Aliaţilor împotriva Germaniei naziste, prilej cu care statele occidentale au reiterat sprijinul pentru Kiev. "Putin vrea să cucerească Ucraina şi să îi distrugă cultura şi identitatea naţională. Pentru Putin acest război barbar este echivalent cu lupta împotriva Socialismului Naţional. Distorsionează istoria.", a declarat Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. Susţinerea din Occident menţine optimismul ridicat la Kiev. 

"Am câştigat atunci, vom câştiga şi acum. Felicitări de Ziua Victoriei împotriva Nazismului. Glorie Ucrainei.", a declarat Volodimir Zelenski. Preşedintele Zelenski a participat ieri la o teleconferinţă a liderilor din Grupul celor Şapte state mari puteri economice ale lumii. Acestea s-au angajat să "elimine treptat" dependența energetică de Rusia în timp ce premierul Canadei s-a deplasat personal la Kiev.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cine e responsabil în cazul elevului violat de 2 ori la şcoală?

Observator » Stiri externe » Putin, învelit cu o pătură la parada militară din Piaţa Roşie. Ruşii au anulat şi Avionul Apocalipsei din cauza vremii