Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Într-un discurs plin de minciuni, Putin acuză Occidentul că nu i-a lăsat altă opțiune decât să invadeze Ucraina

Nu este surprinzător faptul că președintele Rusiei, Vladimir Putin, glorifică trecutul sovietic în discursul susținut de Ziua Victoriei la Moscova, spune Katarzyna Zysk, expert militar și profesor în cadrul Institutului Norvegian pentru Studii de Apărare, potrivit BBC.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 09.05.2022 , 12:26

Vladimir Putin, la Parada de Ziua Victoriei
Vladimir Putin, la Parada de Ziua Victoriei - Profimedia Images

În discursul său de Ziua Victoriei, Vladimir Putin a repetat acuzațiile false la adresa NATO și Occidentului "că ar fi plănuit un atac nuclear" și a vorbit despre lupta „naziștilor ucraineni”. Katarzyna Zysk explică faptul că acest lucru face parte dintr-o strategie de a arăta că Rusia este o fortăreață aflată sub asediu și orice eșec al său se datorează Occidentului.

"În decembrie anul trecut, am propus un tratat pentru garanții de securitate. Rusia a solicitat o soluție de compromis, dar fără folos. Au încercat să ne amenințe într-un mod inacceptabil. S-au răzbunat nu doar pe întreaga lume, au vrut să cuprindă totul, dar noi nu vom renunța niciodată la iubirea pentru patria noastră mamă, pentru tradiții și strămoșii noștri", le-a transmis Putin celor 11.000 de soldați din Piața Roșie.

„El pune Rusia în acest rol de victimă”, explică expertul militar. „Asta, și pentru a justifica și a da un sens acestui război”.

Articolul continuă după reclamă

Expert militar: Rusia se declară o victimă

Pe acelaşi subiect

Zysk spune că a fost surprinsă că liderul de la Kremlin nu i-a menționat în discursul său pe "trădătorii pro-occidentali" din Rusia pentru a-i face țapi ispășitori pe toți cei care pun sub semnul întrebării războiul din Ucraina.

Un punct important al intervenției lui Putin la Parada de Ziua Victoriei a fost momentul în care acesta "a sugerat că Rusia a fost în război cu NATO, precum și cu Ucraina", subliniază profesorul Zysk. 

"Țările NATO nu au vrut să ne asculte și asta înseamnă că, în realitate, aveau alte planuri, iar noi am văzut asta. Pregăteau o altă operațiune în Donbas, o agresiune împotriva teritoriilor noastre istorice, inclusiv Crimeea. Au mutat trupe în vecinătatea teritoriilor noastre. Am văzut cum SUA și minionii săi ne-au amenințat", a acuzat Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Într-un discurs plin de minciuni, Putin acuză Occidentul că nu i-a lăsat altă opțiune decât să invadeze Ucraina