Antena Meniu Search
x

Putin: Occidentul nu va reuşi să ne taie accesul la tehnologie. Niciun jandarm mondial nu va slăbi Rusia prin sancţiuni

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut joi că sancțiunile occidentale perturbă lanțurile de aprovizionare ale Rusiei, dar a spus că nu vor reuși să taie ţara de la accesul la tehnologie, relatează ReutersRăzboi Rusia - Ucraina, ziua 92 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 26.05.2022, 17:07

Putin: Occidentul nu va reuşi să ne taie accesul la tehnologie. Niciun jandarm mondial nu va slăbi Rusia prin sancţiuni
Vladimir Putin - Profimedia

Vladimir Putin a declarat joi prin videoconferință în sesiunea plenară a Forumului Economic Eurasiatic de la Bişkek, Kirghizstan, că Rusia va continua să găsească înlocuitori pentru importurile la care nu mai are acces, chiar dacă acest lucru nu este un "panaceu", relatează Reuters

Rusia a devenit din ce în ce mai izolată de Occident de la invadarea Ucrainei în urmă cu trei luni. Zeci de companii au părăsit țara definitiv, iar sancțiunile occidentale fără precedent i-au afectat economia și afacerile. "Reprezentanții afacerilor noastre se confruntă, desigur, cu probleme, mai ales în domeniul lanțurilor de aprovizionare și al transportului. Dar, cu toate acestea, totul poate fi ajustat, totul poate fi construit într-un mod nou", a spus Putin. 

"Deşi sunt pierderi într-o anumită etapă, ne ajută într-un fel să devenim mai puternici. În orice caz, dobândim cu siguranță noi competențe, începem să ne concentrăm resursele economice, financiare și administrative pe noi domenii de dezvoltare". Putin a spus că ieșirea unor companii străine de pe piața rusă ar putea fi cel mai bun rezultat pentru ruşi. 

El a recunoscut nevoia Rusiei de a avea acces la tehnologia străină, adăugând că: „nu ne vom tăia accesul de la asta, vor să ne forţeze un pic, dar în lumea modernă acest lucru este pur și simplu nerealist, imposibil”. El nu a explicat cum va găsi Rusia modalități de a menține accesul la componentele și software-ul din Occident.

Pe acelaşi subiect

Într-o aparentă referire la Statele Unite, Putin a spus că niciun "jandarm mondial” nu va reuși prin sancțiuni să slăbească țări precum Rusia, China și multe altele care duc ceea ce el a numit "o politică independentă".

Putin: Cei care încearcă să ne izoleze își fac rău singuri. Inflația record din Occident, cauzată de sancțiuni

Putin a mai spus, potrivit Corriere della Sera, că inflaţia record din Occident este cauzată de sancţiuni şi că decizia europenilor de a îngheța active ale oligarhilor ruşi în valoare de miliarde de euro este un ”furt”. "Furtul de bunuri de către Occident nu va duce la nimic bun". Cei care încearcă să izoleze Rusia își fac rău singuri, potrivit liderului rus. "Rusia este competitivă și rămâne principalul exportator de grâu din lume. Odată cu sancțiunile devenim mai puternici”. 

Putin a făcut apel la partenerii Uniunii Economice Eurasiatice să aleagă parteneri şi vecini ”naturali” în detrimentul economiilor ”foarte dezvoltate”

Preşedintele rus a făcut apel la partenerii Uniunii Economice Eurasiatice să aleagă parteneri şi vecini ”naturali” în detrimentul altor economii ”foarte dezvoltate”, potrivit CNN. Liderul rus a adăugat că există peste 180 de proiecte în valoare de 300 de miliarde de dolari pe agenda Forumului Economic Eurasiatic

Uniunea Economică Eurasiatică este o uniune economică formată din state post-sovietice iniţiată de Rusia în 2015 cu obiectivul de a crea o piaţă unică care să cuprindă Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia şi Kârgâzstan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Putin: Occidentul nu va reuşi să ne taie accesul la tehnologie. Niciun jandarm mondial nu va slăbi Rusia prin sancţiuni