Antena Meniu Search
x

Video Racheta căzută în Polonia aduce primele divergenţe între Ucraina şi Occident. Zelenski contrazice datele prezentate de NATO

Val de atacuri peste Ucraina. Rachete şi obuze au lovit din plin infrastructura de la nord la sud. Cel puţin patru oameni au murit şi zeci au fost grav răniţi. Între timp, racheta căzută în Polonia aduce şi primele divergenţe între Ucraina şi Occident. Preşedintele Zelenski contrazice datele prezentate de NATO şi Statele Unite. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 17.11.2022, 20:13

Vezi și

A fost o dimineaţă de groază pentru locuitorii oraşului Nipru: o bombă explodează în mijlocul traficului, la o oră de vârf. Impactul violent este surprins de camera de bord a unei maşini. 

14 oameni au fost răniţi, printre ei şi o adolescentă de 15 ani, iar mai multe locuinţe au fost spulberate de suflul exploziei. 

Este un nou atac masiv cu rachete lansat de Rusia în numai 48 de ore. Regiunea Odessa a fost şi ea ţinta ruşilor, la fel şi Nikopol, unde cel puţin 70 de obuze au fost lansate. 20 de blocuri cu mai multe etaje, un colegiu şi clădiri rezidenţiale au fost puternic avariate. 

Peste Ucraina a căzut prima ninsoare, iar în mai multe zone situaţia a devenit dramatică. În Zaporojie, 4 oameni au fost ucişi, iar alţi 11 - grav răniţi şi mii de locuitori au rămas în beznă din cauza exploziilor.

Pe acelaşi subiect

În Herson, au fost descoperite 63 de cadavre cu semne de tortură, atât ale civililor, cât şi militarilor. Locuitorii se luptă pe toate fronturile cu frigul, teroarea şi foamea şi fac coadă la alimente şi medicamente.

Polonia continuă ancheta privind racheta prăbuşită

Peste graniţă, în Polonia continuă ancheta în locul unde marţi o rachetă a ucis doi oameni. O echipă formată din americani şi polonezi adună probele. Azi, locul tragediei a fost vizitat de preşedintele Poloniei. 

Fermier: Toată lumea este zguduită de acest lucru. Nu există alt subiect de discuţie în afară de acesta, astăzi, în Przewodów. Este cu adevărat groaznic. 

Primele indicii confirmă informaţiile NATO şi SUA potrivit cărora racheta este una defensivă ucraineană. Volodimir Zelenski îi contrazice.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Nu este prima dată când un proiectil sau bucăți dintr-un proiectil rusesc cade pe teritoriul altei țări. Bucăți ale rachetelor rusești au căzut pe teritoriul Republicii Moldova când ținteau teritoriul Ucrainei. Nu știu ce s-a întâmplat de data aceasta. Nu știm 100%. Cred că nici lumea nu știe 100% ce s-a întâmplat.

Insistenţa liderului de la Kiev a fost primită cu nedumerire în Occident. 

Joe Biden, preşedintele Statelor Unite: Nu dovedeşte nimic cu asta. 

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Aterizarea acestei rachete pe pământul polonez s-a făcut în contextul unui bombardament intens al Rusiei asupra Ucrainei. Dar ați auzit, inclusiv de la autoritățile poloneze sau americane, asta nu este versiunea care este prezentată astăzi (n.r.: că racheta a venit din Rusia). 

Şeful Statului Major al SUA, generalul Mike Milley, are veşti proaste pentru ambele tabere. Potrivit analizei sale, sunt şanse foarte mici pentru ca Rusia să cucerească întreg teritoriul Ucrainei. Dar nici Kievul nu va reuşi să elibereze prea curând toate teritoriile ocupate de ruşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Racheta căzută în Polonia aduce primele divergenţe între Ucraina şi Occident. Zelenski contrazice datele prezentate de NATO