Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rămășițele unui alpinist dispărut în urmă cu 100 de ani pe Everest, găsite întâmplător de o echipă care filma un documentar

O echipă care filma un documentar a descoperit rămășițele alpinistului britanic Andrew Irvine, dispărut pe Everest în 1924, scrie Deadline, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 11.10.2024 , 16:32

Rămășițele unui alpinist dispărut în urmă cu 100 de ani pe Everest, găsite întâmplător de o echipă care filma un documentar - Profimedia

Rămășițele lui Andrew Irvine, unul dintre primii alpiniști britanici care au încercat să urce pe Everest în 1924, au fost descoperite recent de o echipă care filma un documentar pentru National Geographic.

Identificat cu ajutorul unei șosete

Piciorul său, încălțat cu o cizmă și identificat cu ajutorul unei șosete pe care era cusut numele său, a fost găsit pe ghețarul Central Rongbuk, sub coasta nordică a muntelui.

Articolul continuă după reclamă

Irvine a dispărut alături de partenerul său George Mallory în timpul celei de-a treia expediții britanice pe Everest. Descoperirea a fost făcută la o altitudine mai joasă decât locul unde au fost găsite rămășițele lui Mallory în 1999.

Echipa a predat rămășițele Asociației de Alpinism din China Tibet, responsabilă de permisele pentru partea nordică a Everestului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Ştiri externe » Rămășițele unui alpinist dispărut în urmă cu 100 de ani pe Everest, găsite întâmplător de o echipă care filma un documentar