Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Raport exploziv publicat de ucraineni. Câte rachete şi drone ruseşti au interceptat de fapt de la începutul războiului

Război în Ucraina. Pentru prima dată de la începutul războiului, Ucraina a dezvăluit ratele reale de interceptare ale rachetelor şi dronelor ruseşti. Dincolo de afirmațiile Ministerului Apărării de la Kiev că "toate au fost interceptate", ucrainenii au interceptat 2.429 de rachete (25%) şi 5.972 de drone (43%) a explicat Timofii Milovanov, consilier al cabinetului preşedintelui ucrainean.

de Redactia Observator

la 22.08.2024 , 18:36

Comandantul-şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, a prezentat marţi în cadrul unui congres cu oficiali locali şi regionali date privind eficacitatea activității apărării aeriene ucrainene de la începutul războiului până în prezent, relatează Ukrainska Pravda. Ucrainenii au interceptat un sfert din rachetele de toate tipurile lansate şi ruşi mai puţin de jumătate din toate dronele lansate de Moscova. 

Publicarea informaţiilor este considerată de mulţi ucraineni un gest surprinzător. Raportul conţine date extrem de interesante, defalcate pe tipurile de rachete și drone lansate, numărul lansat și cel interceptat, precum și numărul și tipul de ţinte afectate, explică şi defence-ua.com.

Câte rachete şi drone ruseşti a interceptat Ucraina

Articolul continuă după reclamă

Sîrski a raportat că, din 24 februarie 2022, rachetele și dronele rusești au lovit 11.879 de ținte în Ucraina. Ruşii au lovit 6.203 ținte civile (53% din loviturile de success ale Rusiei) în timp ce țintele militare au fost 5.676.  Ruşii au lansat în total 9.590 de rachete şi 13.997 de drone, dintre care ucrainenii au interceptat 2.429 de rachete (25%) şi 5.972 de drone (43%).

Pe acelaşi subiect

Rata de interceptare a rachetelor de croazieră (Kalibr, Kh-555/101, R-500, Iskander) este de 67%. Aceste rachete (rază de acţiune între 200 şi 500 km) sunt interceptate mai eficient, o mare parte din ele fiind lansate către ținte strategice.

Rata de interceptare a rachetelor ghidate (Kh-59, Kh-35, Kh-31) este de 22%. Rata de interceptare mai mică pentru că ele sunt lansate către ţinte de pe front sau de la frontieră unde apărarea aeriană este mai puțin stratificată.

Ruşii au lansat 13.315 de drone kamikaze (Shahed-136, Lancet). Ucrainenii au interceptat 8.836 (63 %). Aceste drone au fost vizate puternic de apărarea aeriană, rezultând o rată de succes moderată a interceptării. 

Raport exploziv publicat de ucraineni. Câte rachete şi drone ruseşti au interceptat de fapt de la începutul războiului

defence-ua.com

Care sunt cele mai periculoase rachete ruseşti

La capitolul rachete balistice (Iskander, Tochka-U, KN-23), ruşii au lansat 1.388 dintre care ucrainenii au interceptat doar 4,5%. Este o rată de interceptare extrem de scăzută, ceea ce face din aceste rachete o amenințare semnificativă, în special pentru infrastructura civilă.

La capitolul rachete antiaeriene modificate pentru a lovi la sol (S-300, S-400), ruşii au lansat 3.008 iar rata de interceptare este de 0,63%. Aceste rachete au vizat 4.293 de obiective dintre care, 3.196 civile și 1.097 militare.

La capitolul rachete "supersonice" Kh-22 și Kh-32, Rusia a lansat 362 iar Ucraina a interceptat 2, adică 0,55 %. Aceste rachete sunt lansate de pe bombardiere Tu-22M3 şi necesită sisteme moderne de interceptare datorită vitezei și traiectoriei lor.

În ceea ce priveşte temutele rachete Onyx, ruşii au lansat 211 iar ucrainenii au interceptat 12 (5,7 %). Onyx este o rachetă de mare viteză, cu o rată scăzută de interceptare, care prezintă un risc semnificativ atât pentru țintele civile, cât și pentru cele militare.

Rachete "hipersonice" Kh-47M2 "Kinjal": Ruşii au lansat 111, iar ucrainenii au interceptat 28 (25%). Aceste rachete hipersonice au vizat în principal infrastructura civilă, o parte notabilă fiind interceptată. Unii specialişti militari nu consideră Kinjal ca fiind cu adevărat o rachetă hipersonică.

Rachetele hipersonice "Zircon". Ruşii au lansat 6, iar ucrainenii au interceptat 2. Au lovit ținte civile de patru ori, demonstrând provocările interceptării armelor cu adevărat hipersonice, concluzionează Milovanov.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Raport exploziv publicat de ucraineni. Câte rachete şi drone ruseşti au interceptat de fapt de la începutul războiului