Antena Meniu Search
x

Video Raquel Welch, un sex-simbol la capăt de drum: "Este sfârșitul unei călătorii lungi și merită, ne-am simțit foarte bine"

A murit celebra actriţa Raquel Welch. Sex-simbol al anilor 60 şi considerată una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani. De-a lungul carierei a jucat în peste 30 de filme şi are în palmares un Glob de Aur. 

de Redactia Observator

la 16.02.2023, 20:13

Vezi și

Jo-Raquel Tejad sau Raquel Welch cum este cunoscută de o lume întreagă s-a născut în Chicago pe 5 septembrie 1940, dintr-un tată bolivian şi o mamă americană cu origini irlandeze. Era pasionată de dans şi modelling, iar la 14 ani câştiga premiul "Miss fotogenic". S-a căsătorit imediat după ce a absolvit liceul şi a născut 2 copii, pe Damon şi Tahnee Welch. A fost chelneriţă şi a pozat pentru diferite publicaţii, până când a hotărât că vrea să trăiască visul hollywoodian. A ajuns în Los Angeles în 1963, iar primul rol în csre se remarcă este cel al Corei din Călătorie Fantastică.

Raquel Welch, la capăt de drum

În acelaşi an, 1966, este distribuită în pelicula Un milion de ani înainte de Hristos. A fost rolul care i-a schimbat total cariera şi i-a adus faima internaţională. Chiar dacă avut foarte puține replici, apariția ei în acest film i-a adus faima internaţională, graţie costumului bikini din piele de căprioară.

Raquel Welch: Nu mă consider cu adevărat un sex-simbol, știu că am acel semn deasupra capului sau în jurul gâtului atunci când apar din cauza acelui poster, din cauza felului în care am intrat pe scenă, din cauza începutului carierei mele. 

Pe acelaşi subiect

Pe parcursul carierei sale, Raquel Welch a jucat în peste 30 de filme. Globul de Aur din palmares i-a fost adus actriţei de rolul din filmul "Cei Trei Muschetari", însă a mai fost nominalizată şi în 1987 pentru filmul Right to Die.

În 1995, Welch a fost aleasă de revista Empire ca fiind una dintre "Cele mai sexy 100 de vedete din istoria filmului". Iar revista Playboy a clasat-o pe Welch pe locul 3 pe lista "100 cele mai sexy vedete ale secolului XX".

În ultimii săi ani de viaţă, s-a retras treptat din lumina reflectoarelor şi a acordat mai multă atenţie afacerii sale cu peruci.

Raquel Welch: Este sfârșitul unei călătorii lungi și merită, ne-am simțit foarte bine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Raquel Welch, un sex-simbol la capăt de drum: "Este sfârșitul unei călătorii lungi și merită, ne-am simțit foarte bine"