Antena Meniu Search
x

Răspunsul Israelului la atacul Iranului, după întrunirea cabinetului de război: "Suntem pregătiți pentru orice scenariu"

Reuniunea cabinetului de război, care a durat câteva ore, s-a încheiat duminică seara fără o decizie privind modul în care Israelul va răspunde atacului Iranului, a declarat un oficial israelian. Cabinetul este hotărât să răspundă, dar încă nu a decis momentul și domeniul de aplicare. Oficialul a spus că armata israeliană a fost însărcinată să vină cu opțiuni suplimentare pentru un răspuns, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 14.04.2024, 21:26

Răspunsul Israelului la atacul Iranului, după întrunirea cabinetului de război: "Suntem de pregătiți pentru orice scenariu"
Răspunsul Israelului la atacul Iranului, după întrunirea cabinetului de război: "Suntem de pregătiți pentru orice scenariu" - Profimedia

Contraamiralul israelian Daniel Hagari spune că Hamas și Iranul „vor doar să aprindă Orientul Mijlociu și să escaladeze regiune”, adăugând că IDF rămâne „în alertă maximă” și „evaluează situația”.

Planurile de apărare şi de ofensivă aprobate

„Suntem pregătiți pentru orice scenariu în toate teatrele, suntem activi. Nu vom elabora cu privire la scenarii. Suntem pregătiți să apărăm poporul israelian. Au făcut foarte mici daune. Vom continua să ne apărăm și să interceptăm, vom continua lupta în Fâșia Gaza, vom continua recrutările. Sub nicio formă nu uităm de ostatici ținuți în Fâșia Gaza. Ne pregătim la cel mai înalt nivel. Ne pregătim să ne apărăm”, a spus purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, întrebat dacă va răspunde cu un atac asupra Iranului.

„Am aprobat planurile de apărare, dar și de ofensivă”, a adăugat el.

Pentru prima dată în istorie, Iranul a lansat de pe propriul teritoriu peste 300 de rachete şi drone împotriva statului Israel. 90 la sută dintre proiectile au fost interceptate şi distruse de sistemele de apărare şi de avioane, cu sprijinul Statelor Unite şi al altor aliaţi. La Ierusalim şi în alte zone, luminile exploziilor au aprins cerul. Românii care locuiesc acolo spun că se tem pentru vieţile lor şi pentru cele ale familiilor. Statul Israel a promis un răspuns pe măsură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Răspunsul Israelului la atacul Iranului, după întrunirea cabinetului de război: "Suntem pregătiți pentru orice scenariu"