Meniu
Search
x

Război Rusia-Ucraina. Astăzi se reiau negocierile pentru pace: Moscova refuză orice pronostic, Kievul afirmă că un acord este posibil

Kremlinul a apreciat marţi drept prematur orice "pronostic" cu privire la negocierile cu Kievul, care ar urma să fie reluate marţi, după ce un consilier al preşedinţiei ucrainene a apreciat drept posibil ca un acord de pace să fie încheiat până în luna mai, informează Agerpres.

De Redactia Observator la 15.03.2022, 13:55

"Munca celor două delegaţii (rusă şi ucraineană) continuă prin videoconferinţă, aceasta este o activitate complexă şi faptul că ea continuă este deja un lucru pozitiv", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov. "Nu vrem să facem pronosticuri deocamdată", a adăugat oficialul rus, afirmând că preferă să aştepte "rezultate tangibile înainte de a informa populaţiile celor două ţări".

Înainte de aceasta, Oleksii Arestovici, consilier al preşedinţiei ucrainene, a apreciat drept posibilă încheierea unui acord de pace între Moscova şi Kiev. "Cred că cel târziu în luna mai (...) ar trebui foarte probabil să ajungem la un acord de pace şi poate că mult mai repede", a spus el pe un canal YouTube.

Oleksii Arestovici a mai declarat că războiul din Ucraina se află la o răscruce ce ar putea duce la un acord în negocierile cu Rusia sau la o nouă ofensivă rusă. "Ne aflăm la o răscruce. Fie vom conveni (asupra unui acord) în timpul actualelor negocieri, fie ruşii vor întreprinde o nouă tentativă (de ofensivă) şi apoi vor avea loc noi negocieri", a spus el.

Întrebat în timpul unei conferinţe de presă cu privire la formatul unui asemenea acord, Peskov a declarat că este de asemenea prea devreme pentru a discuta public despre aceasta. "Aceasta face de asemenea parte din discuţii", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Pe acelaşi subiect

Cea de-a patra rundă de negocieri între Ucraina şi Rusia urmează să aibă loc marţi, după o "pauză tehnică" anunţată luni.

Război Rusia - Ucraina, ziua 20

Este a 20-a zi de război în Ucraina, unde bombardamentele rusești au continuat toată noaptea. Au fost explozii în Harkov, în Kiev și în Sumî. În capitala Kiev, Serviciile de Urgențe spun că au primit apeluri din trei cartiere diferite. În Harkov - al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, un incendiu a izbucnit în zona pieței centrale a orașului, după bombardamente puternice.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Război Rusia-Ucraina. Astăzi se reiau negocierile pentru pace: Moscova refuză orice pronostic, Kievul afirmă că un acord este posibil