Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Serviciile secrete americane anunţă că armata lui Putin desfăşoară un tip de "muniţie misterioasă" în Ucraina: "Nu am văzut aşa ceva în ultimii 10-15 ani"

Rachetele balistice cu rază scurtă Iskander-M folosite de Rusia în Ucraina eliberează "momeli" care păcălesc sistemele de apărare antiaeriană, scrie The New York Times, care citează oficiali americani.

de Redactia Observator

la 15.03.2022 , 12:35

Serviciile secrete americane anunţă că armata lui Putin desfăşoară un tip de "muniţie misterioasă" în Ucraina: "Nu am văzut aşa ceva în ultimii 10-15 ani"
- Twitter / CAT-UXO

Oficialii serviciilor secrete americane au descoperit că rachetele balistice lansate de Rusia în Ucraina conțin momeli care păcălesc radarele de apărare antiaeriană și rachetele care detectează căldura.

Dispozitivele au aproximativ 30 de centimetri, forma unei săgeți și sunt albe cu o coadă portocalie, potrivit unui oficial american de informații citat de New York Times. Acestea sunt eliberate de rachetele balistice cu rază scurtă de acțiune Iskander-M pe care Rusia le trage din lansatoare mobile, a spus oficialul, atunci când racheta simte că a fost vizată de sistemele de apărare aeriană.

Fiecare dispozitiv este plin de electronice și generează semnale radio care bruiază radarele inamice care încearcă să localizeze rachetele Iskander-M. De asemenea, dispozitivele conțin o sursă de căldură pentru a atrage rachetele de interceptare. Oficialul, care nu era autorizat să facă publice aceste informații, le-a dezvăluit sub protecția anonimatului, mai scrie sursa citată.

Articolul continuă după reclamă

Acționat de un motor de rachetă cu combustibil solid, Iskander-M poate atinge ținte la mai mult de 300 de kilometri, conform informaţiilor deţinute de oficialii SUA.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fotografiile cu munițiile în formă de săgeți au început să circule pe rețelele sociale în urmă cu două săptămâni. 

"În ultimii 10 până la 15 ani, nimeni nu a avut ocazia să vadă o astfel de armă", a declarat Richard Stevens, expert în eliminarea muniţiilor explozive.

Potrivit New York Times, el a postat fotografii ale munițiilor pe un site pentru experți militari și civili în eliminarea bombelor și a constatat că nimeni altcineva nu părea să fi văzut aceste muniții misterioase înainte.

Război Rusia - Ucraina, ziua 20

Este a 20-a zi de război în Ucraina, unde bombardamentele rusești au continuat toată noaptea. Au fost explozii în Harkov, în Kiev și în Sumî. În capitala Kiev, Serviciile de Urgențe spun că au primit apeluri din trei cartiere diferite. În Harkov - al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, un incendiu a izbucnit în zona pieței centrale a orașului, după bombardamente puternice.

Marți dimineață, consiliul local din Mariupol a anunțat că 2.537 de oameni au murit în oraș. Noi imagini din satelit arată pagubele produse de bombardamente în orașul unde  se desfășoară cea mai gravă criză umanitară de până acum din războiul din Ucraina. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Serviciile secrete americane anunţă că armata lui Putin desfăşoară un tip de "muniţie misterioasă" în Ucraina: "Nu am văzut aşa ceva în ultimii 10-15 ani"