Antena Meniu Search
x

Un consilier al preşedintelui Zelenski anunţă când se va termina războiul din Ucraina: "Ruşii nu vor mai avea resurse să continue invazia"

Oleksiy Arestovich, consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat războiul din Ucraina se va termina cel mai probabil la începutul lunii mai, atunci când Rusia va rămâne fără resurse pentru a continua invazia.

de Redactia Observator

la 15.03.2022, 09:50

Un consilier al preşedintelui Zelenski anunţă când se va termina războiul din Ucraina: "Ruşii nu vor mai avea resurse să continue invazia"
- Profimedia

"Cred că cel târziu în mai sau începutul lui mai, ar trebui să avem un acord de pace, poate mult mai devreme, vom vedea. Suntem la răscruce acum: fie va exista un acord de pace încheiat foarte repede, într-o săptămână sau două, cu retragerea trupelor sau luptele vor continua până la epuizare şi vom avea un acord până la mijlocul lunii aprilie sau la sfârşitul lui aprilie", a declarat Arestovich.

Potrivit oficialului ucrainean, momentul exact depinde de câte resurse era dispus să angajeze Kremlinul în campanie și dacă ar putea risca să folosească noi recruți pentru a compensa trupele pierdute în timpul atacurilor ruseşti.

Arestovich crede că Rusia ar putea încerca să folosească mercenari sirieni, ipoteză susținută de un raport al Observatorului sirian al drepturilor omului, care spune că Rusia a înrolat 40.000 de sirieni.

Război Rusia - Ucraina, ziua 20

Este a 20-a zi de război în Ucraina, unde bombardamentele rusești au continuat toată noaptea. Au fost explozii în Harkov, în Kiev și în Sumî. În capitala Kiev, Serviciile de Urgențe spun că au primit apeluri din trei cartiere diferite. În Harkov - al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, un incendiu a izbucnit în zona pieței centrale a orașului, după bombardamente puternice.

Marți dimineață, consiliul local din Mariupol a anunțat că 2.537 de oameni au murit în oraș. Noi imagini din satelit arată pagubele produse de bombardamente în orașul unde  se desfășoară cea mai gravă criză umanitară de până acum din războiul din Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un consilier al preşedintelui Zelenski anunţă când se va termina războiul din Ucraina: "Ruşii nu vor mai avea resurse să continue invazia"