Antena Meniu Search
x

Război Rusia-Ucraina. Serviciile Secrete Ucrainene anunţă că l-au arestat pe "hacker-ul care oferea servicii de comunicaţii pentru teroriştii lui Putin"

Serviciul de Securitate de la Kiev anunţă că lucrează "fără oprire pentru a reţine aliaţii ocupanţilor" pe teritoriul Ucrainei. "Serviciile speciale au depistat și arestat un hacker care le-a oferit teroriștilor lui Putin comunicații mobile", informează SBU, potrivit Unian.

de Redactia Observator

la 15.03.2022, 11:42

Pagina oficială de Facebook a Serviciului de Securitate al Ucrainei spune, fără să precizeze dacă persoana reţinută este din Rusia sau din Ucraina, că "colaboratorul a iniţiat numeroase apeluri anonime din Rusia către telefoanele mobile ale invadatorilor. El a trimis, de asemenea, mai multe SMS-uri forțelor de securitate ucrainene și funcționarilor publici să se predea și să fie de partea ocupantului".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Același hacker a transmis comenzi și ordine unor grupuri avansate ale Rusiei, informează Unian. Potrivit SBU, s-au făcut până la o mie de apeluri prin intermediul serviciilor oferite de hacker într-o singură zi, multe dintre ele de la conducerea armatei ruse.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a fost reținut și echipamentul a fost confiscat. El este acuzat de trădare şi riscă închisoare pe viață, scrie Unian.

Război Rusia - Ucraina, ziua 20

Este a 20-a zi de război în Ucraina, unde bombardamentele rusești au continuat toată noaptea. Au fost explozii în Harkov, în Kiev și în Sumî. În capitala Kiev, Serviciile de Urgențe spun că au primit apeluri din trei cartiere diferite. În Harkov - al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, un incendiu a izbucnit în zona pieței centrale a orașului, după bombardamente puternice.

Marți dimineață, consiliul local din Mariupol a anunțat că 2.537 de oameni au murit în oraș. Noi imagini din satelit arată pagubele produse de bombardamente în orașul unde  se desfășoară cea mai gravă criză umanitară de până acum din războiul din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Război Rusia-Ucraina. Serviciile Secrete Ucrainene anunţă că l-au arestat pe "hacker-ul care oferea servicii de comunicaţii pentru teroriştii lui Putin"