Antena Meniu Search
x

Războiul cercetătorilor contra noului coronavirus

Cercetătorii din întreaga lume se străduiesc să descopere toate căile prin care noul coronavirus atacă organismul uman. Obiectivul final este realizarea unui vaccin care ar învinge pandemia.

de Redactia Observator

la 23.07.2020, 11:59

Vezi și
  • Epidemia s-a relansat în California.
  • Sistemele medicale fac faţă tot mai greu presiunii.

Guvernul Statelor Unite a investit, deja, miliarde de dolari în studii asupra unui potenţial vaccin, în speranţa că va putea imuniza întreaga populaţie.

La început, boala părea să se manifeste doar prin pneumonii severe. Autopsia victimelor a dezvăluit că virusul se ascunde şi în splină sau rinichi şi mai ales în vasele de sânge.

Enorme cheaguri de sânge împiedică funcţionarea normală a plămânilor, dar şi a altor organe, ceea ce duce la suferinţe grave.

Desiree Marshall, profesor de medicină legală: Pur şi simplu nu ştim prea multe despre acest virus. Am aflat foarte multe despre efectele acute ale virusului, dar nu cunoaştem toate consecinţele infectării, pe termen lung.

Marile concerne farmaceutice s-au angajat într-o cursă contra cronometru pentru obţinerea unui vaccin eficient. În Statele Unite, ministerele Sănătăţii şi Apărării vor aloca, în acest scop, aproape două miliarde de dolari unei firme farmaceutice.

Guvernul va primi, în schimb, primele 100 de milioane de doze de vaccin, când acesta va fi autorizat şi produs în serie. Vor urma alte 500 de milioane de doze.

John Burkhardt, pfizer senior vice president: Datele pe care le avem până acum ilustrează un răspuns imunitar într-adevăr robust al organismului.

Deocamdată, însă, vaccinul va intra abia în faza a treia a testelor clinice, pe voluntari. La rândul său, Uniunea Europeană va cofinanţa, cu 100 de milioane de euro, dezvoltarea unor vaccinuri împotriva noului coronavirus.

Michael Ryan, director executiv OMS: Abia în prima parte a anului viitor am putea vedea că oamenii încep să fie vaccinaţi. Aceasta este prima problemă. Iar a doua problemă este că vaccinurile nu sunt, niciodată, eficiente sută la sută.

Iar în aşteptarea vaccinului, sistemele medicale fac faţă tot mai greu presiunii. California a devenit statul american cu cele mai multe persoane infectate după ce, într-o singură zi, s-au confirmat aproape 13.000 de cazuri noi.

Epidemia s-a relansat în California după măsurile de relaxare din luna mai. Numărul deceselor este totuşi de aproape patru ori mai mic decât în celălalt mare focar american, statul New York.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Războiul cercetătorilor contra noului coronavirus