Antena Meniu Search
x

Răzbunare fără precedent a ruşilor: Au lansat 158 ​​de drone și rachete. Apărarea antiaeriană, copleşită. 12 morţi şi zeci de răniţi

Război în Ucraina. Cel puţin 12 persoane au fost ucise și alte zeci rănite după unul dintre cele mai mari atacuri aeriene de la începutul războiului, cel mai probabil o răzbunare a ruşilor după atacarea portului Feodosia din Crimeea şi distrugerea navei Novocerkassk. Armata Ucrainei spune că forţele ruse au lansat 158 ​​de drone și rachete. "Nu am văzut niciodată atât de multe ţinte vizate simultan"  au reacţionat ucrainenii. Ucraina a fost timp de 3 ore sub alertă, vineri dimineaţă. 

de Redactia Observator

la 29.12.2023, 12:45

Vezi și

Au fost atacate orașe din toată Ucraina, inclusiv capitala Kiev, Liov situat în vest, Odesa și Zaporojie din sud și Dnipro și Harkov din est. Forțele aeriene Ucrainene au spus că nu au văzut niciodată atât de multe rachete pe radar.

Amploarea și coordonarea atacului au copleșit apărarea antiaeriană. Armata Ucrainei a evaluat, conform rezultatelor preliminare, că Rusia a folosit 158 ​​de drone şi rachete de aproape toate tipurile. Comandantul șef al forțelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi, a spus că forţele ruse au folosit metoda "tradițională" prin care, mai întâi au atacat cu drone iraniene Shahed, cel mai probabil pentru a suprasolicita apărarea antiaeriană a Ucrainei. 

Zalujnîi susţine că apărarea Ucrainei a doborât 27 din cele 36 de drone lansate Rusia, precum și 87 de rachete din 122 lansate de ruşi. Moscova ar fi folosit cel puțin 55 de rachete de croazieră, 14 rachete balistice, cinci rachete aerobalistice (lansate de avioane) și mai multe rachete antiradar. "Rusia a folosit aproape toate tipurile de arme din arsenalul său", a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Potrivit acestuia, au fost avariate o maternitate, instituții de învățământ, un centru comercial, blocuri înalte și case, un depozit comercial și o parcare.

Pe acelaşi subiect

Atacul fără precedent vine după ce SUA au aprobat ultimul pachetul de ajutor pentru Kiev. Unul dintre consilierii președintelui Zelenski a reacţionat astăzi spunând că Ucraina are nevoie de mai mult sprijin occidental. La începutul acestei săptămâni, Ucraina a lovit o navă de război rusească în portul Feodosia. din Crimeea.

Rusia a tras cu peste 100 de rachete, dar vom riposta şi noi, spune Zelenski

"Astăzi, Rusia a lansat aproape tot ce are în arsenalul său, rachete hipersonice Kinjal, rachete antiaeriene S-300, rachete de croazieră și drone. Bombardierele strategice au lansat rachete Kh-101/Kh-505. Au fost lansate aproximativ 110 rachete, iar majoritatea au fost doborâte. Din păcate, oameni au fost uciși și răniți în urma atacului"

"Condoleanțe familiilor și prietenilor celor care au fost uciși și însănătoșire rapidă celor răniți. Cu siguranță vom ataca teroriștii. Și vom lupta pentru a asigura securitatea țării noastre, a fiecărui oraș și a tuturor oamenilor noștri. Teroarea rusă trebuie să piardă și exact asta se va întâmpla," a încheiat preşedintele ucrainean.

Bilanţul morţilor după atacul fără precedent al ruşilor

În Kiev, au fost uciși doi oameni și alți 18 au fost răniți. O persoană a murit în Liov și alte nouă au fostrănite. În Dnipro, 5 persoane au fost ucise după ce a fost lovit un centru comercial, alte 15 au fost rănite.

În orașul-port Odesa sunt doi morți și cel puțin alți 15 răniți. O persoană a fost ucisă şi în Harkov, cel puțin alte nouă fiind rănite. În Zaporojie o persoană a fost ucisă, iar 10 au fost rănite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Răzbunare fără precedent a ruşilor: Au lansat 158 ​​de drone și rachete. Apărarea antiaeriană, copleşită. 12 morţi şi zeci de răniţi